Max Verstappen na winst in Spanje: “We hebben alles goed gedaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de start probeerde Max Verstappen zelf Lando Norris in te halen maar uiteindelijk werden Norris en Verstappen door George Russell ingehaald die van op P4 een kanonstart maakte en de leiding in de race veroverde. Uiteindelijk was het echter Max Verstappen die vervolgens snel de leiding in de race veroverde en redelijk vlot de GP van Spanje wist te winnen.

“Wat mijn race maakte was het begin. Ik pakte de leiding in ronde twee en toen had ik mijn buffer in de eerste stint,” begint Verstappen volgens zijn officiële website zijn terugblik op de race. “Daarna moest ik best een defensieve race rijden. Lando en McLaren waren snel vandaag. We hadden nooit de snelheid die zij hadden vandaag. We waren niet goed genoeg op de banden. Elke keer als ik wilde pushen en zijn rondetijden wilde evenaren, werden mijn banden te warm.”

“We hebben gewonnen, maar we waren niet de snelsten. Dat is natuurlijk jammer. Ik ben blij dat ik win, maar dit kun je zo niet het hele seizoen volhouden. Qua pure snelheid waren we te langzaam. Maar we hebben alles goed gedaan. We hadden best een agressieve strategie, maar het werkte. Ik ben heel blij om hier te winnen.”

Max Verstappen werd vervolgens gevraagd of hij zich zorgen maakte over het gebrek aan snelheid.

“Ik ben al langer bezorgd. We willen de snelsten zijn en dat zijn we op dit moment natuurlijk niet. Er moet natuurlijk hard gewerkt worden om dat weer te verbeteren. We moeten onze auto beter maken en kijken hoe we de banden beter onder controle kunnen houden,” aldus Verstappen.