Zorgt regen voor chaos en spektakel tijdens de GP van Groot-Brittannië?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het raceweekend in Silverstone wordt gekenmerkt door erg wisselvallige omstandigheden. De kwalificatie werd alvast beïnvloed door regen en ook tijdens de race kan het regenen.

Er wordt immers regen voorspeld in de namiddag en daarbij kan het gaan over buien afgewisseld met zonneschijn. De zon en ook de wind kunnen ervoor zorgen dat het circuit plots snel kan opdrogen en dan wordt het voor de strategen een serieuze uitdaging om de juiste strategie te bepalen en beslissingen te nemen.

Wat de temperatuur betreft is het een ‘Britse zomer’ met amper 16 graden. Dat is niet echt ideaal om temperatuur in de banden te krijgen. Ook windstoten kunnen er voor zorgen dat het erg uitdagend wordt om sommige bochten van het circuit van Silverstone te nemen, denk bijvoorbeeld maar aan de erg snelle combinatie Maggotts-Becketts-Chapel. Ook Stowe kan op dat vlak een uitdaging worden.

Het zal echter vooral eventuele regen die voor strategisch moeilijke beslissingen kan zorgen. Grote vraag is ook in welke mate de teams gisteren tijdens de kwalificatie al rekening hielden met een droge of natte race op zondag. Wat meer of minder vleugel kan dan immers voor een serieus betere of slechtere performance zorgen.