Frustraties bij Lando Norris: “We hebben de overwinning weggegooid!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens McLaren-rijder Lando Norris heeft McLaren de overwinning verloren tijdens de laatste pitstop die gemaakt werd. Bij Mercedes werd een ronde vroeger gestopt en daardoor kwam Norris achter Hamilton de baan op en verloor hij de race.

Het zag er op een bepaald moment erg goed uit voor Lando Norris die bij de start zijn positie verloor maar wat later in de race gedurende negentien ronden aan de leiding reed. Toen het circuit na een hevige regenbui begon op te drogen riep McLaren Lando Norris een ronde later binnen dan Lewis Hamilton en kijk hij tegen een achterstand aan die hij niet meer kon goedmaken. Die fase heeft volgens Norris over de overwinning beslist.

“Eerst en vooral mijn felicitaties voor Lewis,” zei Norris tijdens de interviews in het parc fermé na afloop van de race. “Die cruciale beslissing aan het einde van de race, hij deed het beter en petje af ook voor Mercedes. Ze verdienen dit.”

“De twee calls die we maakten langs onze kant hebben ons alles gekost vandaag. Zeker hier (tijdens je thuisrace) is dat teleurstellend. Ik wijs ook mezelf met de vinger omdat ik niet enkele juist beslissingen heb genomen.”

“Als team denk ik niet dat we de job gedaan hebben die we hadden moet doen, het was niet goed genoeg. Zoveel dingen gingen goed en dan hebben we het weggegooid tijdens de laatste pitstop.”

“Het was één rondje, maar ik denk ook dat het gewoon dat rondje was. Zelfs al hadden we tijdens de juiste ronde de pitstop gemaakt, dan nog was onze beslissing om op de zachte band opnieuw buiten te gaan de foute beslissing, ik denk dat Lewis nog steeds zou gewonnen hebben.”

“Ik haat het. Ik haat het om op deze positie te finishen en excuses te hebben waarom we het niet goed genoeg gedaan hebben. Zeker hier in Silverstone, die ene plaats waar ik graag zou hebben dat alles perfect verloopt. Dat was vandaag niet het geval.”

“Maar ik ben nog steeds blij. Het was zwaar, het was genieten, het was leuk om met deze jongens te strijden. De tricky omstandigheden zorgen ervoor dat je altijd op het randje zit, je riskeert erg veel, veel dingen waren ook goed.”

“Maar er waren te veel dingen die we ook lieten liggen. Het is frustrerend dat we dit seizoen al enkele keren dingen hebben laten liggen en weggegooid in situaties waarin wij hadden moeten winnen.”

“We waren vandaag niet snel genoeg denk ik. Wanneer het volledig droog was dan was Mercedes veel sneller. Misschien zagen wij er wat beter uit wanneer het nat was maar we hebben werk te doen.”

“We hebben nog steeds geen raceweekend gehad waarin wij duidelijk de snelste zijn. We hebben al kunnen meestrijden maar geen enkele keer hadden wij ‘de wagen’.”

“Ik geniet er echter toch van. Dit is een geweldig podium om op te staan. We zullen volgend jaar sterker terugkeren en opnieuw proberen.”