Toto Wolff na overwinning Lewis Hamilton: “Kans is nu groter dat Max Verstappen naar Mercedes komt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na twee overwinningen op rij staat er opnieuw een brede glimlach op het gezicht van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. Hij gelooft ook dat de overwinning van Lewis Hamilton op het circuit van Silverstone ervoor zorgt dat de kans dat Max Verstappen de overstap naar Mercedes maakt groter is geworden.

Sinds het moment waarop Lewis Hamilton zijn vertrek eind dit seizoen bij Mercedes aankondigde probeert Toto Wolff om Max Verstappen te verleiden de overstap van Red Bull naar Mercedes te laten maken. Wolff probeert te profiteren van de situatie die zich bij Red Bull voordoet, namelijk onrust doorheen de rangen van het team en het management, maar ook het vertrek van Adrian Newey.

Het is dan ook een publiek geheim dat Toto Wolff graag Max Verstappen als vervanger van Lewis Hamilton bij Mercedes wil en hij laat geen kans onbenut om dat in de media te verkondigen. De voorbije weken liet Toto Wolff verstaan dat ze bij Mercedes een competitieve wagen nodig hebben om Max Verstappen te kunnen aantrekken.

Daarbij werd onder andere naar de ingrijpende reglementswijzigingen in 2026 gekeken, waarbij er met nieuwe motoren zal gereden worden en Mercedes heeft op dat vlak een erg goede reputatie als motorbouwer. Bij Red Bull hebben ze die niet, maar Toto Wolff liet ook verstaan dat ze bij Mercedes dus die competitieve wagen nodig hebben en de tweede overwinning op rij van Mercedes kan volgens Wolff de kans groter maken dat Max Verstappen de overstap van Red Bull naar Ferrari maakt.

Na afloop van de race werd Toto Wolff gevraagd of deze overwinning zijn keuze beïnvloed nu Mercedes opnieuw meedoet voor de overwinningen.

“Ik denk niet dat het onze manier van denken beïnvloedt. Ik heb altijd gezegd dat we een wagen nodig hebben die snel is. We hebben nu een wagen die snel is, we plaatsen er een rijder in en we hebben veel interesse van veel veel rijders. Maar op een bepaalde manier moeten we rustig blijven en dit seizoen verder doen,” aldus Wolff.

Toto Wolff werd vervolgens gevraagd of er nu meer rijders interesse in Mercedes zullen hebben nu ze twee overwinningen op rij behaald hebben. Met een brede glimlach en een vinger wijzend naar de Red Bull-hospitality antwoordde hij: “Ik weet het niet. Hij (Verstappen) kreeg vandaag uitgebreid de kans om tijdens de race naar onze wagen te kijken.”