Lando Norris doet opvallende voorspelling over ‘inhaalrace’ van Max Verstappen: “Hou hem in de gaten!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lando Norris reed tijdens de kwalificatie de vijfde tijd, op meer dan acht tienden van Max verstappen. Wat de racesnelheid betreft zou Norris op basis van de racesimulaties op vrijdag beter de snelheid van Verstappen moeten kunnen benaderen. Max Verstappen moet de race echter van op P11 aanvatten maar Norris verwacht dat Max Verstappen tijdens de race erg sterk zal zijn en hij doet een opvallende voorspelling.

Voorafgaand aan de zomerpauze hoopt Lando Norris dat hij in de wk-tussenstand zijn achterstand op Max Verstappen nog kan verkleinen. Momenteel bedraagt die achterstand 76 punten maar Lando Norris beseft dat Max Verstappen ook van op P11 een bedreiging vormt.

“Ja, hij is zeker en vast een bedreiging,” aldus Norris. “Ik denk dat hij heel dit weekend duidelijk de snelste is, zelfs tijdens de tweede oefensessie, ze schroefden gewoon de motor terug, ze hadden meer snelheid dat ze achter de hand hebben gehouden.”

“Het is iets goed want het toont dat we nog veel meer werk te doen hebben, zelfs na de geweldige races van de voorbije weken.”

“Red Bull is er altijd geweest, het staat er altijd, dus ze gaan een bedreiging vormen, maar de kwalificatie was met minder brandstof aan boord, dus hopelijk zal het met veel brandstof wat meer gelijk zijn, maar het staat 100 procent vast dat hij snel door het rijdersveld zal gaan en op een bepaald moment een bedreiging voor ons zal vormen.”

Lando Norris zal zelf ook de strijd met wagens van Ferrari, Red Bull en Mercedes voor hem op de grid moeten aangaan. Norris had ook de nodige aandacht voor Sergio Perez die mogelijk gebruikt zal worden om hem op te houden zodat Verstappen dichterbij kan komen.

“Het is hetzelfde voor Max, ook wij moeten ze allebei voorbij gaan, maar ik weet dat Checo in vergelijking met andere rijders mogelijk wat meer defensief weerwerk zal bieden,” aldus Norris. “

“Charles is van op de pole aan het vechten voor de overwinning, hij zal dan ook hard strijden, hetzelfde met Hamilton, hij is altijd erg agressief en verdedigt stevig wanneer hij dat moet.”

“Ik zou niet zeggen dat Perez een grotere bedreiging zal vormen maar hij rijdt in de snelste wagen, dus hem voorbij gaan, ervoor zorgen dat de banden het langer volhouden, zal moeilijker zijn dan tegenover de anderen.”

“Wanneer je naar de snelheid van vrijdag kijkt dan geeft ons dat vertrouwen dat we rustig moeten blijven en op onszelf moeten focussen, en hopelijk kunnen we op een bepaald moment erdoor geraken.”