BREAKING NEWS: Diskwalificatie dreigt voor George Russell, overwinning in gevaar

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De wagen van George Russell zou na afloop van de race te weinig gewogen hebben. Daardoor komt de overwinning van de Brit in gevaar. De kwestie is door de technisch afgevaardigden van de FIA doorverwezen naar de stewards.

Vanmiddag was Mercedes aan het feest in Spa-Francorchamps, George Russell won de race en wist in de slotfase maar net zijn teamgenoot Lewis Hamilton af te houden. Maar die overwinning lijkt in gevaar te zijn na de controles die de FIA na de race uitvoert.

De FIA liet weten dat de Mercedes van George Russell na de eerste controles aan de gewichtslimiet voldeed. Nadat er een staal van 2,8 liter brandstof uit de auto was gehaald, werd de auto nog eens gewogen en daarbij te licht bevonden.

“Wagen nummer 63 werd gewogen en het gewicht was 798,0 kg, wat het minimumgewicht is dat wordt vereist door TR Artikel 4.1,” aldus de FIA.

“Hierna werd de brandstof uit de auto gehaald en werd 2,8 liter brandstof verwijderd. De auto werd niet volledig geleegd volgens de aftapprocedure die door het team werd ingediend in hun documenten voor de legaliteit, aangezien is voldaan aan TR Artikel 6.5.2.”

“De auto werd opnieuw gewogen op de FIA-binnen- en buitenweegschaal en het gewicht was 796,5 kg. De kalibratie van de buiten- en binnenweegschaal werd bevestigd en bevestigd door de deelnemer.”

“Aangezien dit 1,5 kg onder het minimumgewicht is dat wordt gevraagd in TR Artikel 4.1, dat ook ten allen tijde moet worden gerespecteerd tijdens de wedstrijd, leg ik deze zaak voor aan de stewards voor hun oordeel.”