Aston Martin-teambaas reageert op geruchten over Adrian Newey: “Het is nog niet gedaan, we blijven voor nieuw personeel gaan”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens de laatste geruchten staat Aston Martin op polepositie om Adrian Newey aan te werven, deze geruchten doen nu al weken de ronde. Enkel de tijd zal het uitwijzen wat de uiteindelijke beslissing van Newey wordt maar dat iedereen er reikhalzend naar uitkijkt staat al lang vast.

Mike Krack benadrukt dat de wervingscampagne van personeel voor het team nog lang niet voorbij is en dat er dus nog bijkomend personeel zal aangeworven worden.

“We zitten nog steeds in een periode van groei waarin we een open geest hanteren en dynamisch handelen,” aldus Krack in een interview voor de eigen website van het F1-team. “Je moet een stabiele kern opbouwen maar zoiets vraagt tijd. Je mag dus nooit achteroverleunen en denken dat alles in orde is, je moet altijd scherp blijven in de F1-wereld want er zitten overal kapers op de kust.”

“Je moet jezelf altijd de vraag stellen of er nog iets beters kan, wat er nog te veranderen valt. Dat betekent niet per se dat je die verandering doorvoert maar je moet er wel mee bezig blijven.”

“Elke keer dat er iemand nieuw arriveert krijg ik de vraag of het deze keer het laatste stukje van de puzzel is. Dat is het niet en dat is het nooit”, legt Krack uit. “We blijven altijd kijken naar mensen die ons team kunnen versterken, misschien is er al meteen iemand anders eventueel beschikbaar die ons beter kan maken.”

“Je kijkt naar buiten je eigen team omdat de organisatie dynamisch moet blijven, open moet staan voor nieuwe perspectieven en opportuniteiten. Langs de andere kant moeten we het team ook de kans geven om zich aan mekaar te hechten, nieuwe mensen die nog nooit hebben samengewerkt vraagt ook zijn tijd eer je daar de goede resultaten van ziet. Het moet dus ook geen constante stoelendans worden, dat werkt ook zeker niet”.

“Het is dus eigenlijk een constante evaluatie met de gedachte van zitten we nu ongeveer goed of moeten we nog uitkijken naar nieuwe opportuniteiten.”

Geschreven door Vincent Bogaerts