Verrassende nieuwe naam uit Afrika wil plaats op F1-kalender veroveren

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Al geruime tijd wordt er vooral naar Zuid-Afrika gekeken wanneer er gesproken wordt over een terugkeer van de F1 naar Afrika maar een verrassende nieuwe naam wil nu een plaats op de F1-kalender krijgen.

De voorbije jaren verschenen al heel wat nieuwe landen en races op de F1-kalender, denk bijvoorbeeld maar aan Saoedi-Arabië, Qatar, Las Vegas en Miami maar tot nu toe blijft het wachten op een terugkeer van de Formule 1 naar Afrika. Zuid-Afrika probeerde met het circuit van Kyalami de voorbije jaren nochtans om een plaats op de F1-kalender te krijgen, Spa-Francorchamps leek daarvoor zelfs plaats te moeten gaan maken, maar uiteindelijk kregen ze het financieel plaatje niet rond.

Nu lijkt echter plots Rwanda zich te mengen in de strijd om een plaats op de F1-kalender. In gesprek met het Britse ‘Autosport’ liet F1-baas Stefano Domenicali verstaan dat ze gecharmeerd zijn door de plannen van het land om te proberen een F1-race te organiseren.

“Ze zijn serieus en hebben een goed plan voorgesteld, daarom hebben we eind september een vergadering met hen,” aldus Domenicali. “Het zal een permanent circuit worden”.

Domenicali laat dus al meteen verstaan dat het zeker geen nieuw stratencircuit zal worden, iets waarop de voorbije jaren veel kritiek kwam.

“We willen naar Afrika maar we hebben nood aan de juiste investeringen en het juiste strategische plan. We moeten het juiste moment hebben en we moeten ervoor zorgen dat ook in dat land, in die regio, op dat continent de juiste verwelkoming plaatsvindt, omdat ze natuurlijk andere prioriteiten hebben. We moeten altijd erg voorzichtig zijn bij het maken van de juiste keuzes.”