“Lewis Hamilton komt naar Ferrari om kampioen te worden, niet om uit te bollen tot hij op pensioen kan gaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Ferrari-voorzitter John Elkann zal Lewis Hamilton ook bij Ferrari alles op alles zetten om die felbegeerde achtste wereldtitel in de Formule 1 te veroveren en komt Hamilton niet gewoon naar Ferrari om enkele races te proberen winnen en uit te bollen tot hij met F1-pensioen gaat.

Begin dit jaar zorgde Ferrari voor een verrassing van formaat door aan te kondigen dat Lewis Hamilton eind dit seizoen de overstap van Mercedes naar de Scuderia maakt. Hamilton had nochtans midden vorig jaar een contractverlenging van twee seizoenen bij Mercedes getekend. De kans is groot dat Ferrari voor Lewis Hamilton het laatste team in de Formule 1 wordt maar dat betekent niet dat de zevenvoudig wereldkampioen rustig zal ‘uitbollen’ tot aan zijn pensioen.

“Sommige dingen gebeuren zeer snel. Dat was ook zo tussen hem en Ferrari, we kwam zeer snel overeen,” vertelde Elkann tegenover het Italiaanse ‘Corriere dello Sport’ toen hem gevraagd werd of het een uitdaging was om Hamilton te overtuigen naar Ferrari te komen.

“Hij wil een achtste wereldtitel winnen, Ferrari wil winnen en met Lewis is Ferrari sterker. Hij komt niet naar Ferrari om te kunnen genieten van zijn pensioen, het is belangrijk om gemotiveerde mensen rondom je te hebben, mensen die willen winnen.”

Lewis Hamilton zal de veertig gepasseerd zijn wanneer hij voor Ferrari begint te racen maar volgens Elkann zal zijn leeftijd geen rol spelen wanneer hij het moet opnemen tegen veel jongere rijders. Hamilton won dit seizoen al twee races en heeft bewezen dat hij nog steeds op het allerhoogste niveau meekan.

“In de Formule 1 is de strijd met vier teams nu zeer intens, er zijn Red Bull, Ferrari, McLaren en Mercedes,” aldus Elkann. “Het is belangrijk om altijd het maximale uit je potentieel te halen. De rijders met meer ervaring zijn ook consistenter, zoals Hamilton en Alonso al erg vaak hebben bewezen, consistentie is erg belangrijk.”

Volgens Elkann zien we in de topsport ook steeds vaker dat topatleten hun carrière langer volhouden en dat op het hoogste niveau van hun sport.

“Met toewijding en opoffering overwinnen ze de fysieke limieten die verbonden zijn aan hun leeftijd,” waarmee Elkann verwijst naar sporters zoals Novak Djokovic, Roger Federer, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. “We bevinden ons in een historische fase waarbij we langer leven en waarbij ook de carrières van atleten langer worden.”