“Het komt niet meer goed met Red Bull, Max Verstappen is zelfs geen favoriet meer voor de wereldtitel!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije maanden is de voorsprong van Red Bull, zowel op het circuit als in de wk-tussenstand, weggesmolten als sneeuw voor de zon. Ook tijdens de GP van Italië liep het voor geen meter en dat moet volgens Ralf Schumacher de alarmbellen doen afgaan bij Red Bull. Schumacher ziet de toekomst erg negatief in voor Red Bull.

Bij Red Bull neemt de competitiviteit zienderogen af terwijl de foutjes en frustraties zienderogen toenemen. Red Bull lijkt na een bijzonder sterke seizoensstart in een perfecte storm te zijn beland. Max Verstappen uitte zelfs zijn bezorgdheid over het behalen van beide kampioenschappen en ook Ralf Schumacher komt tot een voor Red Bull confronterend en pijnlijk besluit.

“Een eerlijk antwoord? Dit komt niet meer goed. Voor mij is het Red Bull voorlopig klaar. Er heerst onzekerheid en er zullen nog meer koppen gaan rollen vanwege die onzekerheid en omdat ze ontevreden zijn,” aldus Schumacher bij ‘Sky Duitsland’.

“Vervolgens zal men eerst moeten gaan opbouwen met nieuwe mensen en met de mensen die nog overblijven. Je komt dan natuurlijk vanuit alle kanten onder een enorme druk te staan. Dit zal een kettingreactie veroorzaken. Dat zijn allemaal factoren die nu meespelen. De Formule 1 gaat daar te snel voor.”

Schumacher verwacht ook niet dat Red Bull de komende races snel beter zal gaan presteren, ook al komen er nu enkele circuits met veel meer downforce aan.

“We gaan zo meteen naar circuits met meer downforce, wat schijnbaar beter bij hen past. Maar ook daar blijft dit probleem terugkomen.”

En Ralf Schumacher komt tot een nog meer alarmerende conclusie. Volgens Schumacher is Max Verstappen zelfs ondanks zijn op het eerste zicht grote voorsprong niet langer de grote favoriet voor de wereldtitel. Lando Norris is volgens hem favoriet.

“Zo zie ik het ja. Ook in het constructeurskampioenschap. Maar ook voor de derde plaats zal het spannend worden voor Red Bull want Mercedes en Ferrari zitten tijdens goede weekends mee in de mix. Die pakken allemaal punten af van Red Bull.”

“Verstappen is momenteel ver verwijderd van de tweede plaats. En je mag één ding niet vergeten. Hoe hoger de druk, hoe meer fouten ze maken. Ze hebben nu fouten gemaakt bij de pitstop, waarna Verstappen zei: ‘Kijk nu alsjeblieft uit, er is iets aan de hand!’ En ik heb zelden een team gezien dat tijdens het seizoen zo achteruit is gegaan. Ik kan geen enkel ander voorbeeld bedenken.”