Hoe waarschijnlijk is een overstap van Max Verstappen naar Aston Martin?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens sommige bronnen is de overgang van Adrian Newey naar Aston Martin al in kannen en kruiken, maar indien dit het geval is, hoe waarschijnlijk zou het dan zijn dat Max Verstappen hem volgt?

Max Verstappen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat als het aan hem gelegen had Adrian Newey nooit bij Red Bull had mogen vertrekken. Volgens bepaalde bronnen wordt tijdens de GP van Azerbeidzjan de overstap van Newey naar Aston Martin bekendgemaakt, maar zou dat dan de formatie uit Silverstone ook een interessante bestemming maken voor Max Verstappen?

Een ding is zeker: aan ambitie en middelen is er geen gebrek bij Aston Martin. Eigenaar Lawrence Stroll maakt er geen geheim van dat het zijn doel is om titels te pakken met zijn team. Er wordt momenteel werk gemaakt van een gloednieuwe fabriek op een steenworp van het circuit van Silverstone, dat is ook meteen de reden waarom niet al het personeel beschikbaar is om de huidige bolide van de nodige updates te voorzien, Aston Martin zet in op de langere termijn.

Adrian Newey zou Aston Martin zeker kunnen helpen om de volgende stap te zetten want in 2026 gaan de huidige technische regels immers op de schop en Newey heeft al meer dan eens bewezen dat hij in dat geval in korte tijd de juiste auto kan ontwerpen. 

Om titels te veroveren zijn ook de juiste rijders nodig en Aston Martin, net als Mercedes, houdt ongetwijfeld Max Verstappen in het oog. Het is maar de vraag of Verstappen het vertrouwen behoudt in Red Bull voor 2026 en indien dat niet het geval is, waar trekt hij dan heen?

Het salaris van Verstappen is voor Aston Martin waarschijnlijk geen probleem, maar geld is niet de belangrijkste drijfveer voor de Nederlander. Verstappen wil prijzen pakken en het lijkt erop dat Aston Martin zich daarop aan het voorbereiden is, gezien de investeringen die er gedaan worden, zowel op vlak van personeel als infrastructuur.

Aston Martin is alvast even ambitieus als Max Verstappen, op dat vlak zit het alvast goed. Misschien is Adrian Newey dan wel de man die de drievoudige wereldkampioen helemaal kan overtuigen om naar Aston Martin te trekken.