Frederic Vasseur sluit niet uit dat Ferrari F1-kampioen kan worden: “Er kan nog veel gebeuren!”

Ferrari
Ferrari

Na de GP van Italië werd er een stevig feestje gevierd bij Ferrari. De Tifosi waren in vervoering en ook bij het team was er extase. Ferrari naderde samen met McLaren in de wk-tussenstand op Red Bull, maar kan Ferrari dit F1-seizoen nog kampioen worden? Frederic Vasseur sluit het alvast niet uit.

Met nog acht raceweekends te gaan staat Ferrari nog maar 39 punten achter op Red Bull Racing. Het lijkt ook de voorbije races steeds beter te presteren en zo kunnen de Scuderia plots in het kampioenschap bij de constructeurs ook een bedreiging gaan vormen voor Red Bull, al lijkt vooral McLaren steeds nadrukkelijke het te kloppen team te gaan worden.

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur werd gevraagd of hij nog gelooft in een eventuele wereldtitel voor Ferrari. Vasseur maande aan tot kalmte maar tegelijkertijd weet hij met zijn jarenlange ervaring in de F1 dat er ook nog veel mogelijk is.

“Eerst en vooral gaan mijn gedachten uit naar het genieten van deze overwinning. Genieten van het feestje. Vervolgens zullen we ons focussen op Baku, maar ik denk dat het een grote fout zou zijn om conclusies te trekken of ons plan aan te passen,” aldus Vasseur, die daarmee lijkt aan te geven dat Ferrari een duidelijk ontwikkelingsplan voor dit jaar en volgend jaar voor ogen heeft en niet overhaast plots alles wil inzetten op een eventuele wereldtitel dit seizoen.

“Het is nog een erg lange weg die we moeten afleggen tot in Abu Dhabi. Er zijn nog ongeveer zo’n 450 punten te verdienen. Iedereen bevindt zich zo dicht bij elkaar. Om eerlijk te zijn, ik zit al heel wat jaren aan de pitmuur, het is de eerste keer dat we in de F1 volgens mij de situatie hebben waarbij acht rijders zonder een incident of grote crash de race kunnen winnen.”

Vasseur verwees onder andere naar de GP van België waar de teams zich op het circuit van Spa-Francorchamps erg dicht bij elkaar bevonden en de krachtsverhoudingen doorheen het raceweekend veranderden.

“Vier teams kunnen winnen of op het podium staan en het verandert van sessie tot sessie. Voor mij was het meest indrukwekkende ongetwijfeld Spa, waar McLaren snelste was tijdens de eerste oefensessie, Red Bull tijdens de tweede oefensessie. Wij begonnen op de pole en Mercedes won uiteindelijk de race. Ik heb het gevoel dat we zoiets bijna overal hebben, op Zandvoort na waar Lando domineerde.”

“Het zal tot het einde van het seizoen zo zijn. Het zal een enorme strijd zijn. Met zo’n competitiviteit kan een team een 1-2 behalen maar ook een 7-8. Dan spreek ik nog niet over opgaves. Dit alles kan een enorm verschil maken op het vlak van de punten. Laat ons echter eerst focussen op Baku, stap voor stap, we zullen zien.”