McLaren reageert gepikeerd op FIA-besluit dat achtervleugel aangepast moet worden: “We verwachten dat de FIA ook naar andere vleugels kijkt”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het McLaren F1 team heeft gereageerd op de vraag van de FIA om haar achtervleugel aan te passen. Bij McLaren zeggen ze proactief te willen meewerken maar tegelijkertijd wijzen ze ook met de vinger naar de concurrentie.

De voorbije dagen ontstond er heel wat commotie rond de achtervleugel op de McLaren F1-bolide. Op beelden van op het rechte stuk in Baku was duidelijk te zien dat McLaren met haar achtervleugel een soort ‘mini-DRS’ creëerde. Veel fans stelden zich de vraag of wat McLaren deed niet illegaal was en ook de concurrentie stelde zich vragen.

Bij de FIA lieten ze aanvankelijk weten dat de achtervleugel van McLaren gewoon door haar controles was gegaan maar tegelijkertijd liet het ook weten bijkomende onderzoeken te voeren en de beelden verder te bestuderen. Uiteindelijk besloot de FIA om aan McLaren alsnog een aanpassing van haar achtervleugel te vragen. Bij McLaren reageren ze nu aan de hand van een statement op de vraag van de FIA.

“Ondanks het feit dat onze Baku-achtervleugel aan de reglementen voldoet en alle FIA-tests heeft doorstaan, heeft McLaren proactief aangeboden om na gesprekken met de FIA een aantal kleine aanpassingen aan de vleugel door te voeren. We verwachten dat de FIA soortgelijke gesprekken zal voeren met andere teams over hun achtervleugels.”