Lando Norris na veroveren pole: “Ik kijk uit naar de strijd met Max”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na het veroveren van de polepositie is Lando Norris vastberaden om de overwinning te behalen. Dat zal in de straten van Singapore niet makkelijk worden, zeker met Max Verstappen naast hem op de eerste startrij.

“Ik vond het wat moeilijk om progressie te boeken en een veel betere rondetijd te vinden. Ondertussen werden veel rijders rondom mij steeds sneller,” blikte Norris terug op de kwalificatie. “Dat zette me een beetje meer onder druk, zeker met slechts één rondje aan het einde.”

“Mijn rondje was niet zo goed als mijn vorig rondje tijdens de rode vlag, er zat dan ook wat meer in.”

Norris vond het een uitdaging om slechts één poging te hebben een snel rondje te rijden en daarmee te proberen de polepositie te veroveren.

“Ik hou ervan, het zorgt ervoor dat je hartslag omhoog gaat, het is leuk,” vertelt Norris daarover. “Wanneer je een goed gevoel in de wagen hebt en je hebt veel vertrouwen dan kan je het circuit op gaan en pushen om een goede rondetijd te rijden.”

“Ik had er vertrouwen in dat we snel zouden zijn dus ik wist dat ik niet te ver moest gaan met het pushen en ik kon gewoon doen wat ik al het ganse raceweekend deed. Dat is een leuk gevoel, ik moest niet te ver gaan.”

“Het is tricky: de wagen beweegt rond, het is hobbelig, het is makkelijk om plots een meter te laat te remmen. Je betaalt de prijs wanneer je te fel probeert te pushen, maar ik bleef rustig en ik deed wat ik moest doen.”

“Ik had heel het weekend een goed gevoel, ik had vertrouwen. Misschien niet zoveel tijdens de kwalificatie, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Ik heb het vandaag gedaan en ik kijk er naar uit wat we morgen kunnen doen.”

Grote vraag is of Lando Norris er nu wel in zal slagen om zijn polepositie om te zetten naar een overwinning, iets waarmee Norris moeite heeft. Daarnaast ziet het er ook naar uit dat we met Verstappen naast hem op de eerste startrij opnieuw een intense strijd Norris-Verstappen zullen krijgen.

“Het is altijd iets waar ik naar uitkijk, ik had een geweldig gevecht met Max in Oostenrijk,” blikt Verstappen al vooruit naar de race.