Liam Lawson spreekt RB-teambaas tegen: “Ik wist twee races geleden al dat ik het racezitje zou krijgen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In Singapore zei RB-teambaas Laurent Mekies dat er nog niets beslist was over het racezitje van Daniel Ricciardo maar zijn vervanger Liam Lawson spreekt dat tegen.

De voorbije weken waren er al speculaties dat Liam Lawson nog dit seizoen het racezitje van Daniel Ricciardo bij het RB-team zou overnemen. Vooral in de aanloop naar de GP van Singapore waren daar heel wat speculaties over. Er werd gezegd dat Singapore Ricciardo zijn laatste race ging zijn en uiteraard kreeg RB-teambaas Laurent Mekies heel wat vragen daarover.

Opvallend is dat Mekies zei dat er nog niets beslist was over wat er met Daniel Ricciardo zijn racezitje zou gebeuren, dat er in de komende weken nog een beslissing zou volgen. Maar kijk, enkele dagen na de GP van Singapore is het ontslag en de vervanging van Daniel Ricciardo een feit. Zijn vervanger, Liam Lawson, spreekt Mekies trouwens tegen. Lawson wist naar eigen zeggen al zo’n twee races dat hij Ricciardo zou mogen vervangen.

“Nu voelt het echt, ik wist het uiteraard al de voorbije twee weken, maar tot het wereldkundig is gemaakt voelt het niet echt aan,” aldus Lawson tegenover de ‘New Zealand Herald’. “Ik kon het tegen niemand zeggen.”

“Het was al erg lang het plan, dat ik hier zou uitkomen. Ik had uiteraard een contractdatum waaraan voldaan moest worden dus het ging eigenlijk gewoon deze richting uit. Vervolgens zeiden ze enkele weken geleden dat dit zou gebeuren. Niet lang daarna werd het officieel op papier gezet.”