McLaren: “Niet duidelijk waarom Lando Norris van op de pole steeds een slechte start had”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tot aan de GP van Singapore slaagde Lando Norris er nooit in om van op de pole goed te starten, telkens verloor hij tijdens de openingsronde de leiding in de race, soms zelfs na de eerste bocht. Het McLaren F1 team onderzocht het ‘startprobleem’ van Lando Norris.

In Singapore slaagde Lando Norris er voor het eerst in om van op de polepositie te vertrekken en tijdens de eerste ronde zijn leidersplaats niet te verliezen. Norris bleef aan de leiding en wist zelfs van op de pole de race te winnen. Bij McLaren geven ze nu toe dat ze de slechte starts van Norris onderzocht hebben maar dat ze geen duidelijke aanwijzing zien waarom hij de slechte starts had.

“We hebben als groep, inclusief Lando, wat zitten analyseren, we hebben doorheen het seizoen iedere start en iedere eerste ronde geanalyseerd,” aldus McLaren-teambaas Andrea Stella volgens ‘Motorsport.com’.

“En om eerlijk te zijn, we hebben zelfs tijdens races waarbij Lando van op de pole mocht vertrekken en na de eerste ronde niet meer op de eerste plaats reed het niet gezien waardoor het kwam.”

Toch hebben ze bij McLaren geprobeerd om dingen te optimaliseren op het vlak van het voorbereiden en uitvoeren van de starts.

“We hebben zeker en vast gefocust op het uitvoeren van de start en de voorbereiding van de banden, Lando zelf, zelfs het moment waarop we ons focussen op het voorbereiden van de start tijdens het weekend, dat is nu meer geconcentreerd.”

“Je krijgt meer vertrouwen. En je wordt het ook meer gewoon om van op de polepositie te vertrekken, op het vlak van het begrijpen, het verdedigen van je positie, wat je moet doen, ook het weerhouden van anderen om voor de leiding te gaan.”

“Ik denk dat het deel uitmaakt van je groeiproces, het is goed dat we nu deze uitdaging moeten aangaan.”