Max Verstappen over zijn toekomst in de F1: “Mijn volgende stap, als die er al ooit komt, zal mijn laatste zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen wil zich concentreren op het huidige seizoen met Red Bull en hij benadrukt dat de volgende stap in zijn F1-carrière, als die er al komt, de laatste zal zijn. 

Het begin van het seizoen begon voor Verstappen en Red Bull uitstekend en het leek erop dat we weer vertrokken waren voor een seizoen dat gedomineerd zou worden door de Oostenrijkse formatie. Ondertussen blijkt niets minder waar te zijn want door het uitstekende ontwikkelingswerk van McLaren, en de problemen op hetzelfde vlak bij Red Bull, zijn de rollen ondertussen omgedraaid.

Door de mindere vorm waar Red Bull in verkeert wordt Verstappen al een tijdje gelinkt aan een overstap naar Mercedes in 2026, ondanks zijn lopende contract bij Red Bull tot 2028. In een gesprek met ‘Sky Italia’ benadrukt de wereldkampioen dat zijn focus op het heden ligt en dat hij voorlopig nog niet aan de toekomst denkt.

“Mensen praten veel meer over deze dingen dan ik,” zei hij. “Ik ben heel ontspannen, ik denk alleen maar aan het rijden en probeer mijn problemen te begrijpen en me te ontwikkelen. Daarna ga ik naar huis en leef ik mijn leven.”

“Ik ben heel ontspannen over de toekomst. Voor mij is het heel simpel, ik vind het leuk wat ik doe en zolang ik er plezier in heb, blijf ik hier en blijf ik in de F1 rijden.”

“Als ik ergens anders heen wil, dan ga ik ergens anders heen. Maar op dit moment zit het niet in mijn hoofd.”

Er is al veel inkt gevloeid over een eventuele ontsnappingsclausule in het contract van Verstappen en Christian Horner liet ook al weten dat er waarschijnlijk in elk contract prestatiegerelateerde dingen te lezen staan, maar de Nederlander houdt de lippen stijf op elkaar.

“Misschien wel of misschien niet”, antwoordde hij toen hem werd gevraagd naar de aanwezigheid van een ontsnappingsclausule in zijn contract met Red Bull.

“Nogmaals, daar denk ik op dit moment niet over na, want er zijn dit jaar zoveel dingen die ik wil proberen te begrijpen en beter wil doen dan de jaren daarna en wat er daarna gebeurt is voor mij nog ver weg, dus ik heb het op dit moment niet in gedachten.”

Hij sluit een overstap naar een ander team niet uit maar hij laat wel weten dat de volgende stap in zijn carrière, hetzij bij een andere werkgever of een nieuw contract bij zijn huidige team, de laatste stap zal zijn.

“ Persoonlijk denk ik dat ik al heel lang bij dit team ben,” voegde hij eraan toe. “Dan is het duidelijk dat mensen altijd willen winnen, iedereen in de paddock wil winnen, dus je kunt in de loop der jaren heel gemakkelijk van het ene naar het andere team gaan.”

“Maar ik wil niet dat mijn F1-carrière zo verloopt, ik wil geen deel uitmaken van vier of vijf teams. Ik wil een lange, stabiele en leuke relatie opbouwen met iedereen in het team en me thuis voelen.”

“Vaak van team wisselen is niet leuk voor mij. Het is ook iets wat ik in deze fase van mijn carrière niet wil doen.

“Mijn volgende stap, als die er ooit komt, zal mijn laatste stap zijn. Maar de volgende stap zou ook de verlenging met het team kunnen zijn. Alles is op dit moment afwachten.”