Carlos Sainz: “De voorbije races waren gemiste kansen maar ik blijf positief”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Carlos Sainz is bezig aan zijn laatste races voor de Scuderia en de voorbije twee races waren volgens de Spanjaard ‘gemiste kansen’.

In Azerbeidzjan leek Carlos Sainz op weg naar een podiumplaats, tot hij samen met Sergio Perez crashte. Vervolgens liep het in Singapore voor Sainz al mis tijdens de kwalificatie toen hij crashte in Q3 en daardoor op het stratencircuit van op de tiende plaats aan de race moest beginnen. Tijdens beide raceweekends was Ferrari zeer competitief maar Carlos Sainz en Charles Leclerc slaagden er dus niet in om die competitiviteit om te zetten in een overwinning.

“Ik denk dat over het algemeen de voorbije races een gemiste kans waren,” aldus Sainz. “Ik ben niet blij met hoe de voorbije twee raceweekends zijn verlopen.”

Sainz rest nog enkele raceweekends met Ferrari alvorens hij volgend jaar voor Williams gaat racen, Sainz wil uiteraard het beste maken van die races met Ferrari.

“Je weet niet wat er nog komt,” blikt Sainz vooruit naar de rest van het seizoen. “We zullen misschien verrast zijn over hoe we presteren in Austin, Mexico en Vegas, op die circuits.”

“Ik blijf dan ook optimistisch. Er zijn nog zes races te gaan in dit erg lang jaar, ik ga werken aan mijn zwakke punten en mezelf in een betere beginpositie plaatsen voor de laatste zes races.”