Lewis Hamilton komt met statement na uithaal richting Mercedes: “alles is oké, focus ligt op de volgende race”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een frustrerende GP van Singapore haalde Lewis Hamilton na afloop van de race stevig uit naar Mercedes omwille van een foute strategische keuze waartegen hij zich naar eigen zeggen lange tijd had verzet. In een post op Instagram laat Lewis Hamilton nu echter verstaan dat alles oké is en dat hij zich samen met het team focust op de volgende race.

De uithaal van Hamilton na race in Singapore was bijzonder hard, hij was niet te spreken over het feit dat hij zich al tijdens de strategische briefing verzet had tegen een start op de zachte bandencompound maar er uiteindelijk toch op moest vertrekken. Zo’n week later sluit Hamilton figuurlijk de rangen en nuanceert hij alles wat.

“Hey, we gaan allemaal het weekend in en focussen ons op de volgende race,” schreef Hamilton op zijn Instagram-story. “Ik weet dat er veel gezegd is over onze laatste race en de strategie die in Singapore gewoonweg niet werkte.”

“Wanneer dat gebeurt dan is het normaal om gefrustreerd te zijn en makkelijk om je frustratie te uiten.”

“We wisten dat starten op de zachte bandencompound gewaagd en risicovol was maar het kon ons een voordeel geven bij de start en ik ben het uiteindelijk eens met dat voorstel. We hebben fout ingeschat wat de anderen gingen doen.”

Na de felle kritiek wil Hamilton vooral de resterende races met Mercedes in schoonheid afsluiten alvorens de overstap naar Ferrari te maken. Tot aan die overstap zal er tussen Mercedes en hemzelf een ongelooflijk wederzijds respect en veel inzet zijn.

“Vergis je niet, alles is oké binnen het team,” aldus Hamilton. “Zoals met alle succesvolle samenwerkingen zijn er dieptepunten en hoogtepunten.”

“We zijn niet bang van tricky conversaties en uitdagende momenten, dat is waarom we zoveel samen bereikt hebben.”

“We zullen elkaar tot aan het ultieme einde blijven steunen. Het is allemaal liefde. Ik zie jullie in Austin.”