Mattia Binotto geeft update over ontwikkeling Audi F1-motor: “Het is intens maar het ziet er geweldig uit”

Audi Sport
Audi Sport

Audi stapt pas in 2026 officieel in de Formule 1 maar uiteraard is de ontwikkeling van de nieuwe krachtbron al volop bezig. Mattia Binotto, chief operating officer en chief technical officer bij Audi, heeft op dat vlak een positieve update gegeven.

Vanaf 2026 zal Audi niet alleen één van de zes motorleveranciers zijn die zich kandidaat hebben gesteld voor het seizoen 2026, Audi zal ook met haar eigen team deelnemen, het huidige Stake F1 team wordt immers omgevormd tot het Audi F1 team. Het zal echter belangrijk zijn om zelf een goede F1-motor te ontwikkelen en op het vlak van die ontwikkeling gaf Mattia Binotto een update over de stand van zaken.

“Ik heb Neuberg de voorbije dagen en weken bezocht,” aldus Binotto. “Het gaat goed met de ontwikkeling van de motor, het testen op de dyno, enkele langere afstanden werden al gesimuleerd.”

“Maar het is denk ik ook een leerproces. We strijden met andere organisaties die al veel langer constructeur zijn. Ervaring is zeer belangrijk.”

“Dus ook al vind ik onze organisatie geweldig, zijn de faciliteiten geweldig, ons programma gaat de goede richting uit, er is nog een leercurve die genomen moet worden. Ik verwacht dan ook dat we van een achterstand moeten zien te herstellen. Hoe groot die zal zijn, dat weet je niet.”

“Dat zullen we pas weten wanneer we de baan op gaan. Maar we hebben nog meer dan een jaar de tijd.”

“Er is een intens programma met testen op de dyno en heel wat ontwikkeling, het zal onze taak zijn om ervoor te zorgen dat we het kunnen bewerkstelligen en dat we zo veel mogelijk kunnen versnellen als mogelijk, om zo competitief mogelijk te zijn tegen de start van 2026.”