Lewis Hamilton onthult: “Ik worstel al heel mijn leven met mentale problemen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft in gesprek met de ‘Sunday Times’ onthult dat hij al heel zijn leven met mentale problemen kampt.

“Tijdens mijn twintiger jaren had ik echt enkele moeilijke fases,” vertelde Hamilton tegenover de ‘Sunday Times’. “Ik bedoel, ik heb tijdens mijn leven met mentale problemen geworsteld.”

Hamilton werd vervolgens gevraagd met welke problemen hij geconfronteerd werd en daarop antwoordde Hamilton: “Een depressie.”

“Van op een zeer jonge leeftijd al, toen ik zo’n 13 jaar was. Ik denk dat het te maken had met de druk van het racen en problemen op school. Het pesten. Ik had niemand om mee te praten.”

Opvallend is dat Lewis Hamilton binnen Mercedes niet de enige topfiguur is die dit jaar daarover getuigt. Ook onthulde ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff dat hij met mentale problemen kampte terwijl hij het Mercedes F1 team moest proberen managen.

Toen Hamilton werd gevraagd of hij een therapeut had opgezocht zei hij: “Ik heb met een vrouw gesproken, jaren geleden, maar erg veel heeft dat niet geholpen.”

“Ik zou graag nu iemand vinden.”