NASCAR-ster die vindt dat hij ‘beter is dan Max Verstappen’ hoopt op F1-test met McLaren in Abu Dhabi

Kyyle Larson - Instagram
Kyyle Larson - Instagram

NASCAR-rijder Kyle Larson laat weten dat hij het ziet zitten om namens McLaren deel te nemen aan de F1-test die aan het eind van het seizoen plaatsvindt in Abu Dhabi.

Larson nam recent nog deel aan de Indianapolis 500 en haalde de krantenkoppen toen hij beweerde dat hij Max Verstappen zou kunnen kloppen in de juiste omstandigheden. Vooral dat laatste schoot bij verschillende fans in het verkeerde keelgat maar McLaren-baas Zak Brown wil hem graag een kans geven aan het einde van het huidige seizoen.

“We hebben erover gepraat”, vertelde hij in Kevin Harvicks ‘Happy Hour’-podcast op Fox Sports vorige week. “Zoals je je kunt voorstellen, wil Kyle het absoluut tussen ons schema in doen.”

“Dat gaat van februari tot december en NASCAR’s schema, dat van februari tot november loopt. Dat hebben we gedaan met Jimmie Johnson en Fernando Alonso in Bahrein met Hendrick Motorsports.”

“Dat moet zo’n vier, vijf jaar geleden zijn geweest,” herinnert Brown zich. “Dat was erg leuk. Ik zou Kyle graag in een F1-wagen zien. Het is iets waar we het over hebben gehad en ik denk dat het later wel gaat gebeuren.”

“Ik zou het graag doen en het klinkt alsof ik er hopelijk in de toekomst aan toe kom,” vertelde hij aan de podcast ‘Happy Hour’. “Ik denk dat het dit jaar een optie was, ik had gewoon zoveel te doen.”

Tot op heden is er nog geen enkele rijder geweest die succesvol van NASCAR is overgestapt naar F1 en Larson heeft niet genoeg punten op zijn superlicentie maar een test zoals die in Abu Dhabi zou wel een stevige boost zijn voor zijn geloofwaardigheid.

“Het is iets dat ik waarschijnlijk een jaar van tevoren moet plannen,” zei hij. “Ik zou het wel willen, maar eerlijk gezegd zou ik het liever doen op zo’n open test zoals na Abu Dhabi, wanneer andere rijders ook op het circuit zijn.

“Het zou leuk zijn om dat met Oscar of Lando  of wie dan ook te doen, maar ik zou het geweldig vinden om met negentien andere auto’s te rijden en te zien waar je staat op de tabellen.”

“Natuurlijk denk ik niet dat ik de beste zou zijn, maar ik hoop wel dat ik niet laatste word,” voegde hij eraan toe. “Ik denk dat dat zou laten zien hoe goed Amerikaanse oval-racers zijn, en uniek, of als ik echt slecht was, dan zou het alleen maar laten zien hoe slecht we zijn.”

Zijn deelname in de Indy 500 was hem zodanig meegevallen dat hij ook volgend jaar graag weer aan de start zou staan. Zak Brown van zijn kant liet ook weten dat Piastri interesse heeft om ooit eens aan het werk te gaan in Daytona met een NASCAR-bolide.

“Oscar klopte een beetje bij me aan over zijn enthousiasme voor NASCAR,” onthulde Brown. “Dus ik denk dat als we iets met Kyle zouden doen met één van onze Formule 1-coureurs, het waarschijnlijk Oscar zou zijn.”