Helmut Marko: “Wij hebben de ‘Max-factor’, dat heeft de concurrentie niet”

Max Verstappen en Helmut Marko
Max Verstappen en Helmut Marko

Volgens Red Bull-adviseur kan Red Bull de komende races mogelijk opnieuw een stuk competitiever zijn. Daarnaast beschikt Red Bull over de zogenaamde ‘Max-factor’, iets dat de concurrentie niet heeft.

Helmut Marko geeft toe dat Red Bull door McLaren gepasseerd is, op veel vlakken, en daardoor staat McLaren in de wk-tussenstand ook 41 punten voor op RedBull. Daarnaast beschikt McLaren over een bijzonder sterk rijdersduo.

“Momenteel is McLaren op ieder circuit snel, met iedere band en met iedere temperatuur,” aldus Marko tegenover het Duitse ‘RTL’. “De line-up van McLaren is momenteel sterker dan de onze.”

Met dat laatste viseert Helmut Marko overduidelijk Sergio Perez maar tegelijkertijd laat hij ook verstaan dat McLaren wel degelijk een grote stap vooruit heeft gezet met haar wagen en algemeen pakket.

“McLaren is overal snel en beschikt over twee toprijders, maar we verwachten dat ze deze comfortabele voorsprong zullen behouden of zelfs zullen uitbouwen.”

Toch zijn er ook lichtpuntjes bij Red Bull te detecteren want de update die Red Bull in Singapore introduceerde leek goed te functioneren. Marko hoopt dat de RB20 daardoor opnieuw beter bij de rijstijl van Max Verstappen zal passen. Daarnaast zullen de komende races ook beter bij Red Bull passen, al beseft Marko ook dat afhankelijk van het circuit ook Mercedes en Ferrari zich in de strijd mengen.

“Er is het feit dat ook Mercedes over een racewinnende wagen kan beschikken, afhankelijk van het circuit. Er is ook Ferrari, het kan een strijd met vier zijn die zich ontwikkelt,” aldus Marko. “Een groot voordeel is de Max-factor: wanneer de wagens hetzelfde zijn dan kan die voor extra performance zorgen.”