Oliver Bearman miste door een opmerkelijke reden bijna zijn F1-debuut: “Gelukkig ging het door!”

Ferrari
Ferrari

Tijdens het raceweekend in Saoedi-Arabië eerder dit jaar mocht Oliver Bearman Ferrari-rijder Carlos Sainz vervangen. Het betekende voor Bearman zijn officieel F1-debuut maar voor een opmerkelijke reden was dat debuut er bijna niet gekomen.

Carlos Sainz kon na de oefensessies op vrijdag door een blindedarmontsteking niet deelnemen aan de rest van het raceweekend. Ferrari moest dringend een vervanger hebben en daarvoor belde Ferrari-teambaas Frederic Vasseur naar de manager van Oliver Bearman maar toen liep het mis.

“Mijn manager had geen beltegoed meer op zijn telefoon staan, daardoor kon hij niet opnemen. Bijna miste ik de race omdat mijn manager zijn belminuten op waren!” zei Bearman in de ‘Beyond the Grid’ podcast die vervolgens zelf naar Frederic Vasseur belde.

“Ik belde meteen terug omdat ik gelukkig zelf ook zijn gegevens had en toen vertelde hij mij het nieuws: dat ik dat weekend voor Ferrari zou mogen racen.”

Bearman was naar eigen zeggen zeer nerveus maar Ferrari-teambaas Frederic Vasseur verzekerde hem ervan dat alles wel goed zou komen.

“Door de manier waarop ik tegen hem sprak had hij volgens mij redelijk snel door dat ik echt nerveus was. Hij zei zoiets van ‘Ollie, rustig aan, het komt allemaal goed’. Ik weet nog dat ik tegen hem zei dat ik binnen tien minuten op het circuit zou zijn terwijl mijn hotel op een half uur rijden van het circuit lag, maar ik wilde het niet missen.”

“Ik wilde er zijn, ik wilde zeker weten dat het door zou gaan. De uren voor de start van de derde oefensessie gingen vervolgens zeer snel voorbij.”

Gelukkig voor Bearman belde hij inderdaad naar Vasseur want na een erg sterke kwalificatie waarin hij nipt niet wist door te stoten volgde er een sterke race waarin Bearman meteen zijn eerste F1-punten wist te scoren. Bearman legde er ongetwijfeld ook de basis voor zijn volwaardig racezitje bij het Haas F1 team volgend jaar.