Aston Martin is gewaarschuwd: “Talent alleen volstaat niet om kampioen te worden!”

Aston Martin F1 team

Voormalig F1-piloot Nico Rosberg heeft een serieuze waarschuwing voor Aston Martin. De investeringen en het aantrekken van personeel mag dan wel enorm zijn, toch is er volgens de wereldkampioen van 2016 meer nodig dan talent alleen om succesvol te zijn in de Formule 1.

Bij het Aston Martin trokken ze naast Fernando Alonso ook verschillende topmedewerkers aan, niet op zijn minst Adrian Newey die volgend jaar voor het team aan de slag gaat. Ook Andy Cowell, die mee aan de basis van de erg succesvolle Mercedes F1-motoren lag, werd door Aston Martin aangetrokken.

Ondanks de verschillende toptalenten die aangetrokken werden waarschuwt Nico Rosberg echter dat dit nog niet betekent dat Aston Martin wereldkampioen zal worden. Rosberg maakte daarbij de vergelijking met de Franse voetbalclub PSG. Die had op een bepaald moment Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappe tegelijkertijd in het team maar desondanks slaagden ze er niet in om de Champions League te winnen.

“Kijk naar PSG in het voetbal,” aldus Rosberg tegenover ‘SKy Sports’. “Ze hadden Messi, Neymar, Kylian Mbappe, alledrie tegelijkertijd. Drie van de beste voetballers ooit, ook de anderen waren zeer goed.”

“En ze wonnen nooit de Champions League. Omdat het natuurlijk geweldig is om genieën, de beste managers aan boord te halen.”

“Maar je moet alles en iedereen nog steeds goed laten samenwerken, alles moet optimaal functioneren, je bent maar zo goed als dat het ganse team kan samenwerken.”

“Adrian Newey op zijn eentje gaat niet er in kunnen slagen om een F1-bolide te bouwen die de wereldtitel verovert. Hij heeft de rest van het team nodig.”

“Uiteraard kan hij een goede richting geven, hij kan goed advies geven, maar hij heeft nog steeds nood aan het team om samen met hem buitengewoon te zijn.”

Volgens Nico Rosberg moet dan ook nog afgewacht worden of Aston Martin erin slaagt om alles en iedereen goed te laten samenwerken en gezamenlijk naar het allerhoogste niveau te groeien.

“Dat zal af te wachten zijn,” aldus Rosberg. “Het gaan zeker en vast voor hem een uitdaging zijn om zich in het team te integreren en er zijn familie van te maken die gezamenlijk in dezelfde richting gaat.”

Aston Martin zal vanaf 2026 met Honda-motoren rijen, ook die samenwerking zal een extra uitdaging vormen. Het valt dan ook af te wachten in welke positie het Aston Martin F1 team zich in 2026 zal bevinden.