Lando Norris: “Voor Max Verstappen is dat een belangrijk voordeel in de titelstrijd”

Red Bull Content Pool

Met nog zes raceweekends te gaan gaat Lando Norris alles op alles zetten om Max Verstappen alsnog de wereldtitel af te snoepen. In die titelstrijd heeft Verstappen volgens Lando Norris echter een belangrijk voordeel.

Ongetwijfeld is zijn voorsprong van 51 punten met nog slechts zes raceweekends, waarvan weliswaar drie met sprintformat, een belangrijk voordeel voor Max Verstappen. Maar los van die voorsprong heeft Verstappen volgens Lando Norris een belangrijk voordeel: zijn ervaring om vooraan mee te strijden, zowel voor overwinningen als de wereldtitel.

“Max is waarschijnlijk één van de hardste rijders om tegen te racen op het circuit,” vertelt Norris tegenover ‘The Athletic’. “Hij is waarschijnlijk iemand die het best beseft in welke situatie hij zich bevindt. Dat heeft hem de voorbije vier of vijf jaar geholpen. Voor mij is dit nog nieuw.”

Eerder dit jaar kwam het al eens tot een aanrijding tussen Verstappen en Norris tijdens de GP van Oostenrijk. Norris verloor een bijna zeker overwinning en veel wk-punten terwijl Max Verstappen als schuldige werd aangeduid, bestraft werd, maar wel zijn voorsprong in de wk-tussenstand kon uitbouwen.

“Het ging toen niet zoals ik gewenst had,” aldus Norris. “Maar toch heb ik het gevoel dat ik toen die strijd met hem gewonnen heb, door met hem de strijd aan te gaan, ook al behaalde ik geen overwinning, ik was wel de morele winnaar die dag.”