George Russell weigert de hulp van Lewis Hamilton na crash tijdens kwalificatie: “Ik moet zelf de gevolgen dragen”

Mercedes F1 team

Lewis Hamilton zou George Russell na zijn crash aangeboden hebben om onderdelen van zijn wagen te gebruiken voor het herstellen van zijn wagen maar Russell heeft dat geweigerd. Russell vindt dat hij zelf de gevolgen moet dragen van zijn crash.

Mercedes introduceerde dit weekend enkele updates op beide wagens. Door zijn crash tijdens de kwalificatie zal George Russell waarschijnlijk moeten terugkeren naar een oudere specificatie van bijvoorbeeld de voorvleugel enzovoort. Wanneer dat gebeurt dan zal Russell daarvoor bestraft worden.

“Mijn grootste bezorgdheid zijn momenteel de onderdelen,” zei Russell na zijn crash tijdens de kwalificatie. “We zullen enkele upgrades moeten terugdraaien, Lewis was zo lief om zijn onderdelen aan te bieden maar we gaan niet wisselen.”

“Ik weet dan ook niet wat er gaat gebeuren, maar dat is mijn grootste bekommernis en we hebben geen antwoorden.”

“We blijven ons in zo’n situatie bevinden waarbij de wagen fel reageert op wijzigingen op het vlak van de banden, de temperatuur, kleine wijzigingen met de wind, maar dat is al heel het seizoen zo.”

“Met oude of nieuwe upgrades, we zijn sowieso een halve seconde of zes tienden verwijderd.”

“Heel het seizoen al, wanneer de wagen zich in de sweet spot bevindt dan strijden we voor poleposities en overwinningen. Zoals in de sprintkwalificatie toen we voor de pole streden, en tijdens de gewone kwalificatie lagen we er bijna allebei uit in Q1.”

“Ik heb tijdens dat laatste rondje echt gepusht, probeerde nog performance te vinden, die was er niet en ik heb de prijs ervoor betaald.”

“Ik ben gewoon teleurgesteld over mezelf, iedereen heeft zo hard gewerkt om upgrades mee te brengen en dan smijten we alles zo weg.”