RB-teambaas: “Laatste raceweekend Daniel Ricciardo hadden we anders moeten aanpakken, het geheim houden was fout”

Red Bull Content Pool

Laurent Mekies, de teambaas van VCARB, geeft toe dat het team het laatste weekend van Ricciardo anders had kunnen aanpakken en geeft toe dat de manier waarop het afscheid van de Australiër werd geregeld best frustrerend was.

Tegen ‘formu1a.uno’ vertelt Mekies dat het afscheid van Ricciardo frustrerend was en dat het helemaal anders had kunnen worden aangepakt als hem gevraagd wordt naar de kwestie. 

“Het was frustrerend,” zei de Fransman. “En ja, je hebt gelijk, het was niet ideaal om het weekend op die manier door te komen, allereerst voor hem, op professioneel en persoonlijk vlak, en voor het hele team om hem heen.”

“Ja, Daniel was op de hoogte. We hebben het voor het weekend besproken. Om veel verschillende redenen kozen we er samen voor om dat weekend in te gaan zonder het aan te kondigen. En vanaf dat moment kregen we ermee te maken.”

“Het is een beslissing die we achteraf gezien misschien anders hadden gedaan. Maar het is iets waar wij, zowel het team als de rijders, achter stonden”, aldus Mekies.

“Ik denk dat we allemaal op de een of andere manier een manier hebben gevonden om uit te drukken hoeveel liefde er is van de sport voor Daniel, van de fans voor Daniel.”

“Dus ik weet niet of het beter of slechter zou zijn geweest, zeker anders, traditioneler, maar ik kan hopelijk zeggen dat de hoeveelheid liefde en empathie die we tijdens dat weekend voelden iets buitengewoons was, en iets dat laat zien dat hij groter is dan een F1-rijder hij is groter dan de F1.”