Raikkonen: “Podiumplaats in Bahrein is mogelijk”

Kimi Raikkonen kende een erg teleurstellend slot van zijn race in China, maar voor Bahrein is hij erg hoopvol. De Fin gelooft zelfs in zijn kansen op een podiumplaats.
Zo’n tien ronden voor het einde van de GP van China reed Kimi Raikkonen met zijn Lotus in een veelbelovende tweede positie. Maar plots gingen de prestaties van zijn banden de dieperik in. Raikkonen stond immers op een tweestopper en de Fin kon zich dan ook niet verweren tegenover de andere wagens.

Uiteindelijk moest Raikkonen genoegen nemen met een veertiende plaats en viel hij dus zelfs buiten de punten. Na afloop van de race was de Fin dan ook ernstig teleurgesteld. Er is echter geen tijd om bij de pakken te blijven zitten want binnen enkele dagen wordt de GP van Bahrein reeds verreden.

Raikkonen heeft alvast hoge verwachtingen voor de race in Bahrein. De Fin denkt zelfs dat hij kans maakt op een podiumplaats.

“Een plaats op het podium moet haalbaar zijn, ik denk zelfs dat het dat reeds was gedurende alle races,” zegt Raikkonen. “We weten uiteraard pas hoe goed we zijn wanneer we daar aankomen, maar ik denk niet dat we problemen zullen kennen.”

Ondanks de teleurstelling van Raikkonen na afloop van de race beseft hij dat Lotus voor twee verschillende strategieën heeft gekozen en dat altijd één van de twee het beste is.

“Het zag er het beste uit voor één van ons beiden, en deze keer was het voor Romain. Indien we opnieuw over dezelfde informatie zouden beschikken dan zouden we waarschijnlijk voor dezelfde strategie kiezen. Het heeft deze keer niet gewerkt, maar dat weet je pas wanneer het het geprobeerd hebt,” besluit de Fin.


a:1:{s:9:”file_name”;s:22:”raikkonen_chi12_kl.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}