Kritiek op Sergio Perez groeit: “Misschien wilde hij crashen”

Sergio Perez kreeg na afloop van de GP van Monaco heel wat kritiek te verwerken en die kritiek groeide de voorbije dagen alleen maar.
image
De Mexicaan trachtte tijdens de race meermaals ‘met het breekmes’ voorbij een tegenstander te gaan bij het uitkomen van de tunnel. Perez wou het bijna onmogelijke forceren en daarbij werden andere rijders meermaals zo goed als gedwongen om de chicane af te snijden om zo een aanrijding te vermijden.

Ondermeer Fernando Alonso sneed een klein deel van de chicane af om een aanrijding te vermijden. Meteen daarna weerklonk het protest over het afsnijden van de chicane en Alonso moest bij de herstart zijn positie afstaan aan Perez. Later in de wedstrijd waren er ook enkele opmerkelijke inhaalmanoeuvres van Perez op Raikkonen. De Fin kon meestal nipt een aanrijding vermijden, maar uiteindelijk kwam er toch contact tussen beide piloten. Perez moest enkele ronden later opgeven met remproblemen en Raikkonen verloor enkele kostbare plaatsen omdat hij een lekke band had en een pitstop moest maken.

Perez kreeg heel wat kritiek van collegarijders, F1-experten en fans. Heel wat rijders ventileerden reeds hun mening over Perez, maar ook Jean-Eric Vergne wind er nu geen doekjes om.

“Ik ben enorm tevreden dat ik afgelopen zondag uit de problemen kon blijven,” aldus Vergne. Vergne finishte de GP van Monaco als achtste omdat hij kon profiteren van de aanrijding tussen Perez en Raikkonen. De Fransman houdt er alvast een specifieke mening op na.

“Het enige wat ik over dat incident wil zeggen is dat Sergio volgens mij geen pech had. Het leek er eerder op dat hij misschien wou crashen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}