Jules Bianchi uit kunstmatige coma maar nog steeds kritiek

Jules Bianchi ligt niet langer in een kunstmatige coma. De Fransman kan zelfstandig ademen en is overgebracht naar het Centre Hospitalier Universitaire de Nice. Bianchi is nog steeds niet bij bewustzijn en zijn toestand blijft kritiek. Dat meldt zijn familie.

De Marussia-rijder lag al in een coma na sinds zijn ongeval tijdens de grote prijs van Japan, op 5 oktober. De Fransman reed toen tijdens een safety car-periode op een kraanwagen die de Sauber van Adrian Sutil aan het wegtakelen was. De race werd stilgelegd en Bianchi werd afgevoerd met een ernstig hoofdtrauma.

“Jules bevindt zich niet langer in een kunstmatige coma, waarin men hem meteen na zijn ongeval gebracht heeft, maar hij is nog steeds bewusteloos. Hij ademt op eigen kracht en zijn vitale fucties zijn stabiel, maar nog steeds kritiek. Zijn behandeling gaat nu een nieuwe fase in die zich bekommert over zijn hersenfuncties,” aldus het statement van de familie Bianchi.

“De neurologische toestand is stabiel. Ondanks dat de situatie nog steeds ernstig is, en ook blijft, is er beslist dat Jules’ situatie stabiel genoeg was om hem te repatriëren naar Frankrijk. We zijn opgelucht om te bevestigen dat Jules gisterennacht overgebracht is van het Mie Prefecturak General Medican Centre in Yokkaichi naar het Centre Hospitalier Universitaire de Nice, waar hij zojuist is aangekomen. Jules bevindt zich nu op de dienst intensieve zorgen van professor Raucoules en Ichai, waar zijn toestand ook gemonitord zal worden door professor Paquiz, hoofd van de neurochirurgie.”

“We zijn dankbaar dat de volgende fase in Jules’ behandeling kan worden ingezet dicht bij huis, waar hij omringd wordt door familie en vrienden. We hebben niets dan lof voor de uitmuntende zorg geboden door het Mie Prefecturak General Medican Centre na het incident. We zijn de medische staff dankbaar voor alles wat ze gedaan hebben voor Jules en voor de familie tijdens de moeilijke tijd die we meegemaakt hebben. In het bijzonder zouden we dokter Kamei en Yamamichi willen bedanken en ook Mr. Ougura, die allemaal deel uitmaakten van het persoonlijke zorgteam van Jules.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:33:”bianchi_frans_vlagje_headline.jpg”;}
Jules Bianchi ligt niet langer in een kunstmatige coma.