Hamilton: “Ik heb 100 procent vertrouwen in Mercedes”

Lewis Hamilton heeft gereageerd op de commotie die er is ontstaan na enkele uitspraken van hem meteen na zijn opgave tijdens de GP van Maleisië.

De Brit had gezegd dat “iets of iemand” hem geen nieuwe wereldtitel gunt, wat geïnterpreteerd werd als dat Hamilton Mercedes, of sommige medewerkers binnen Mercedes, niet zou vertrouwen. Hamilton zelf probeerde nadien de gemoederen te bedaren en wat toelichting te geven bij zijn uitspraken die onmiddellijk na zijn opgave gebeurden.

“Je moet me om eerlijk te zijn ook begrijpen,” trachtte Hamilton zijn uitspraken te verduidelijken. “Langs de ene kant hebben we de voorbije twee jaar enorm veel successen geboekt en daarvoor ben ik ook dankbaar. De jongens bij Mercedes werken enorm hard. We zijn allemaal teleurgesteld.”

“Wanneer je met zo’n slecht gevoel uit de wagen stapt, nadat je aan de leiding reed en de wagen plots er mee ophoudt, dan is het moeilijk om positieve zaken te vertellen.”

“Maar zoals ik zei tijdens het interview. Inclusief mijn drie extra motoren heeft Mercedes drieënveertig motoren gebouwd en ik heb de meeste problemen. Dat is erg moeilijk om te verwerken.”

Hamilton heeft naar eigen zeggen echter wel het volle vertrouwen in het team. De Brit beleefde al mooie tijden bij Mercedes en is zeker en vast ook de wereldtitels van de voorbije twee jaar nog niet vergeten.

“Ik heb echter voor de volle honderd procent vertrouwen in Mercedes en haar medewerkers. Het is mijn vierde jaar dat ik met de jongens in de garage en de mensen uit de fabriek samenwerk en ik heb honderd procent vertrouwen in hen.”

“Ik hou ervan om bij Mercedes te rijden en ik zou anders die twee wereldtitels niet behaald hebben.”

Hamilton maakte na de race een veelbesproken uitspraak waarbij hij zei dat “iets of iemand” niet wil dat hij wereldkampioen wordt. Wanneer Hamilton wordt gevraagd wie hij daarmee bedoelde antwoord hij: “Een hogere macht. Het voelt aan alsof een hogere macht zich hiermee bemoeit.”

“Tegelijkertijd voel ik me echter ook gezegend dat ik deze kans krijg”, besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print