GP van België: startgrid

Lewis Hamilton veroverde gisteren op zeer dominante wijze de polepositie voor de GP van België. Kunnen teamgenoot Valtteri Bottas of Max Verstappen hem vandaag bedreigen voor de overwinning.


Een verbluffend rondje op het circuit van Spa-Francorchamps reed Lewis Hamilton gisteren. Met een tijd van 1:41.252 was Hamilton ruim een halve seconde sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas die nota bene in exact dezelfde wagen reed.

1:41.252 is meteen ook het nieuwe baanrecord op Spa-Francorchamps en de manier waarop Hamilton dat rondje neerzette deed bij menig F1-insider de mond openvallen. Het is dan ook maar de vraag of iemand vandaag Hamilton tijdens de race kan bedreigen.

De polepositie op het circuit van Spa-Francorchamps is echter niet zaligmakend. Een iets minder goede start kan noodlottig zijn want tijdens de eerste ronde is de wagen die als eerste rijdt immers erg vaak in het nadeel.

Nadat met ‘La Source’ de eerste bocht wordt genomen denderen de F1-boldies tegen een rotvaart immers naar beneden richting Eau Rouge en vervolgens de Raidillon. Vervolgens gaat het steil bergop richting Les Combes en dat is uiteraard waar er volop van de zogenaamde ‘slipstream’ kan geprofiteerd worden en je als eerste rijder een soort ‘sitting duck’ bent.

Indien Hamilton tijdens die openingsfase van de race aan de leiding kan blijven lijkt het behoudens pech of regen een gewonnen race voor de zesvoudig F1-kampioen. Afwachten dus en vooral goed opletten voor de start …al durft het venijn hem op het circuit van Spa-Francorchamps ook vaak in de staart te bevinden.

Afspraak om 15u10 wanneer de GP van België van start gaat.

1 44 L. Hamilton Mercedes
2 77 V. Bottas Mercedes
3 33 M. Verstappen Red Bull
4 3 D. Ricciardo Renault
5 23 A. Albon Red Bull
6 31 E. Ocon Renault
7 55 C. Sainz McLaren
8 11 S. Perez Racing Point
9 18 L. Stroll Racing Point
10 4 L. Norris McLaren
11 26 D. Kvyat AlphaTauri
12 10 P. Gasly AlphaTauri
13 16 C. Leclerc Ferrari
14 5 S. Vettel Ferrari
15 63 G. Russell Williams
16 7 K. Räikkönen Alfa Romeo
17 8 R. Grosjean Haas F1
18 99 A. Giovinazzi Alfa Romeo
19 6 N. Latifi Williams
20 20 K. Magnussen Haas F1


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}