GP van Turkije: startgrid: Kan Max Verstappen profiteren van gridstraf Lewis Hamilton?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton reed gisteren tijdens de kwalificatie de snelste tijd maar door een gridstraf moet de wk-leider als elfde op de grid vertrekken. Teamgenoot Valtteri Bottas vertrekt daardoor van op de pole met naast hem op de eerste startrij Max Verstappen.

Verstappen krijgt zo een unieke kans om opnieuw aan de leiding te komen in het kampioenschap. De Red Bull F1-bolide lijkt niet zo competitief als de voorbije races maar op zijn minst het behouden van de tweede plaats moet mogelijk zijn.

Bij Mercedes zullen de ogen vooral gericht zijn op de inhaalrace van Lewis Hamilton die van op de elfde plaats zal proberen om zoveel mogelijk wk-punten te behalen. Dat zoiets niet makkelijk is bleek twee weken geleden nog met Max Verstappen die vooral door de chaos veroorzaakt door de regen tijdens het slot van de race alsnog de tweede plaats wist te bemachtigen.

Daarnaast wordt het uitkijken naar wat Valtteri Bottas zal doen. Slaagt de Fin er eindelijk in om nog eens een race te winnen en zo ook kostbare punten van Max Verstappen af te nemen? Voldoende ingrediënten dus voor een leuke GP van Turkije.

1 77 V. Bottas Mercedes
2 33 M. Verstappen Red Bull
3 16 C. Leclerc Ferrari
4 10 P. Gasly AlphaTauri
5 14 F. Alonso Alpine
6 11 S. Perez Red Bull
7 4 L. Norris McLaren
8 18 L. Stroll Aston Martin
9 22 Y. Tsunoda AlphaTauri
10 5 S. Vettel Aston Martin
11 44 L. Hamilton Mercedes +10pos. Motorwissel
12 31 E. Ocon Alpine
13 63 G. Russell Williams
14 47 M. Schumacher Haas F1
15 6 N. Latifi Williams
16 99 A. Giovinazzi Alfa Romeo
17 7 K. Räikkönen Alfa Romeo
18 9 N. Masepin Haas F1
19 55 C. Sainz Ferrari Motorwissel
20 3 D. Ricciardo McLaren Motorwissel