“Aan mij zal het niet liggen indien Monza van de F1-kalender verdwijnt”

Verdwijnt Monza na 2016 van de F1-kalender? Enkele jaren geleden was het ondenkbaar dat we ons die vraag zouden stellen. Vandaag de dag is het bittere realiteit.

Volgend jaar loopt het contract van Monza met F1-baas Bernie Ecclestone af. Nog minstens twee races zullen de tifosi zich kunnen laten gaan, maar wat vanaf 2017?

De ‘Autodromo Nazionale di Monza’ dreigt immers van de F1-kalender te verdwijnen. Bernie Ecclestone verklaarde eerder reeds dat Italië in hetzelfde bedje ziek is als Duitsland en dat ze zullen moeten betalen indien ze op de F1-kalender willen blijven staan. En net dat kan voor problemen gaan zorgen want de organisatoren willen een lagere organisatievergoeding voor het financieel geplaagde circuit.

Wat de GP van Duitsland voor Mercedes is, is de GP van Italië op het circuit van Monza voor Ferrari, maar dan waarschijnlijk tien keer zo erg. Wie anders dan de tifosi en Ferrari zou zo erg geraakt zijn door het verdwijnen van de GP van Italië?

Ferrari-baas Sergio Marchionne beloofde Monza alvast de nodige steun te verschaffen indien dat noodzakelijk is. Marchionne wil ook een gesprek aangaan met Ecclestone over de toekomst van de Formule 1 in Monza.

“Aan mij zal het niet liggen indien Monza verdwijnt,” aldus Sergio Marchionne. “Indien ze problemen hebben dan moeten we met Bernie spreken.”

“Als ik bekijk wat voor mogelijkheden Monza heeft dan kan en mag het niet van de F1-kalender verdwijnen.”

Mercedes probeerde dit jaar nog met een ultieme poging en financiële steun de F1-race in Duitsland te redden maar het slaagde er niet in. Toen men aan Ferrari-baas Marchionne de vraag stelde of Ferrari ook eventueel Monza financieel zou bijspringen wenste hij dat niet te bevestigen, noch te ontkennen.

“Indien garanties noodzakelijk zijn dan moeten we mee in de onderhandelingen met Ecclestone stappen en dat zullen we dan ook doen,” aldus Marchionne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}