Acht teams zullen op Jerez testen

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en voor vele supporters is het aftellen dan ook volop begonnen. De teams willen hun wagens zo goed mogelijk op de grid krijgen in Melbourne en daarom zijn de laatste tests van groot belang.

De volgende test zal doorgaan op het circuit van Jerez en maar liefst acht teams hebben besloten om naar Spanje te reizen. Het betreft hier McLaren, Ferrari, BMW Sauber, Renault, Toyota, Red Bull, Williams en Force India.

Bij McLaren zal men ditmaal wel gebruik maken van de nieuwe achtervleugel terwijl men bij Force India voor het eerst met een krachtbron van Mercedes zal rijden. Deze laatste stappen zijn van groot belang aangezien de teams in 2009 zeer dicht bij elkaar zullen liggen. Het team dat tijdens deze test de grootste stap voorwaarts maakt zal het seizoen het best kunnen aanvatten.

Bij Toro Rosso heeft men ervoor gekozen niet mee te gaan naar Jerez. Hun nieuwe STR4 zal woensdag wel in Italië de eerste rondjes draaien. Ook bij Honda zal men de wagen pas op 5 maart testen en deze test zal doorgaan op het circuit van Silverstone. Vandaag zullen de eerste rijders het circuit van Jerez kunnen gebruiken.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023