ACM-president: “Monaco zal ook na 2022 op de F1-kalender staan”

Automobile Club de Monaco
Automobile Club de Monaco

Volgens Automobile Club de Monaco-president Michel Boeri zal Monaco ook na het huidige seizoen op de F1-kalender blijven staan. Boeri spreekt daarmee geruchten tegen dat Monaco mogelijk haar plaats op de F1-kalender zal verliezen.

Het zijn de recente overeenkomsten om races te organiseren in bijvoorbeeld Las Vegas, Miami en Qatar die de huidige races op de F1-kalender steeds meer onder druk zetten. De voorbije weken ontstonden er geruchten over verschillende circuits die dreigen om hun plaats op de F1-kalender te verliezen.

Daarbij viel ook de naam van Monaco maar in het prinsdom willen ze die geruchten blijkbaar zo snel en zo hard mogelijk de kop indrukken.

“Ik wil graag even wat verduidelijking geven rond wat er recent in de pers is verschenen en waarin gezegd wordt dat we na de 2022-editie mogelijk moeilijkheden ervaren om een grand prix te organsieren,” aldus Boeri volgens het Franse ‘Auto-Hebdo’ tijdens een meeting met baanmarshalls.

“Er werd gesuggereerd dat de organisatievergoeding die Liberty Media vraagt te hoog is en dat Monaco daardoor in de toekomst geen race meer zal organiseren.”

“Dat is niet waar. We zijn nog steeds in gesprek met Liberty Media en we verwachten dat we binnenkort tot een nieuwe overeenkomst zullen komen. Ik weet niet of het contract over drie of vijf jaar gaar, maar dat is een detail.”

Als we Automobile Club de Monaco-president Michel Boeri mogen geloven zal er dus ook de komende jaren een GP van Monaco op de F1-kalender staan.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner