Charles Leclerc waarschuwt: “Ferrari F1-bolide even snel ontwikkelen als Red Bull wordt een uitdaging”

Ferrari
Ferrari

Volgens wk-leider Charles Leclerc wordt het een uitdaging voor Ferrari om haar wagen even snel te ontwikkelen als Red Bull. Leclerc heeft echter wel vertrouwen in het team dat ze alles op alles gaan zetten.

“Ik heb me in de junior raceklassen al eerder in deze situatie bevonden maar om me in deze situatie in de Formule 1 te bevinden betekent enorm veel,” aldus Leclerc. “Zeker na de voorbije jaren en in het bijzonder bij een team zoals Ferrari. Het voelt geweldig.”

“De mindset is wat anders dan de voorbije twee jaren omdat ik weet dat ik over een wagen beschik waarmee je races kan winnen, ik moet niet echt dingen forceren of iets extreem speciaal of spectaculair om één of twee posities te winnen. Ik weet immers dat de wagen ertoe in staat is en ik moet gewoon mijn ding doen. De mindset is echt wel anders dit jaar.”

Na de ijzersterke start, waarbij Charles Leclerc op basis van een competitieve en betrouwbare wagen een voorsprong in het kampioenschap heeft bij elkaar gereden, wordt het nu afwachten of Ferrari haar wagen ook goed en snel verder kan ontwikkelen. Dat zal immers cruciaal zijn om Red Bull voor te blijven.

“Om Red Bull bij te blijven op het vlak van ontwikkeling van de wagen gaat moeilijk worden. Het is echter hetzelfde team dat deze wagen ontworpen heeft die hem ook verder ontwikkelt, ik heb er dan ook vertrouwen in,” aldus Leclerc.

“Er is geen enkele reden waarom we een achterstand zouden moeten hebben. We hebben echter geweldig werk verricht, de jongens in Maranello hebben geweldig werk verricht met het bouwen van deze wagen.”