Ontwikkeling Aston Martin F1-bolide vertraagd door crashes

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack zorgen de vele crashes ervoor dat de ontwikkeling van de AMR22 ernstig geïmpacteerd wordt en vertraging oploopt.

“We hadden een zeer moeilijk weekend want er was heel wat schade aan onze wagen,” aldus Krack. “Het begon al op vrijdag, we hadden een klein probleem met de power unit die we moesten vervangen.”

“We hadden dan ook niet veel tijd. En vervolgens waren er de incidenten op de baan die iedereen kon zien en die ons veel werk bezorgden.”

Bij Aston Martin liepen ze in Australië dus tegen heel wat problemen aan, dit terwijl ze blijkbaar een stap vooruit hadden verwacht.

“Ik denk dat we hier in Australië aankwamen met de verwachting dat we een stap vooruit gingen zetten,” blikt Krack verder terug op het raceweekend.

“We konden dat duidelijk tijdens het weekend niet tonen want uiteindelijk werd ons raceweekend te vaak verstoord door allerlei problemen.”

“Uiteindelijk hadden we nog steeds gehoopt dat we punten zouden scoren maar dat is uiteindelijk niet gebeurd. Over het algemeen was het dan ook een teleurstellend weekend.”

Volgens Krack zorgen de crashes er ook voor dat de ontwikkeling van de AMR 22 serieus verstoord en vertraagd.

“Ik denk dat jullie het aantal incidenten wel weten, het aantal vleugels en ophangingen dat beschadigd raakte,” aldus de Aston Martin-teambaas.

“Je kan dan ook snel berekenen hoeveel we er in Imola nodig zullen hebben. Dus ja, het is een moeilijke vraag.”

“Zullen we over de capaciteit beschikken om de wagen te ontwikkelen of zullen we die capaciteit nodig hebben om reserveonderdelen te maken. Dat zijn we nog aan het bekijken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print