“Adrian Newey begint binnenkort aan de wagen voor 2017 te werken”

He F1-seizoen 2016 is nog maar pas begonnen maar bij Red Bull begint Adrian Newey binnenkort aan de wagen voor 2017 te werken.

Adrian Newey zette in 2014 een stap opzij bij Red Bull zodat hij zich op andere projecten kon focussen. De banden tussen Newey en het F1-project van Red Bull zijn ondertussen opnieuw nauwer aangehaald, zeker nu Red Bull een samenwerking met Aston Martin is aangegaan.

Zo zal Newey met Aston Martin samenwerken voor het ontwerp van de AM-RB 001, een nieuwe wagen die volgens Aston Martin op sommige circuits sneller zal zijn dan een F1-bolide. Die nieuwe wagen moet in 2018 het levenslicht zien maar ondertussen zal Newey uiteraard ook hard voor Red Bull blijven werken.

Zeker met de ingrijpende reglementswijzigingen voor het F1-seizoen 2017 in het achterhoofd zal Newey bij Red Bull een cruciale rol gaan spelen. Volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull, zal Newey binnenkort al aan de wagen voor volgend jaar beginnen.

“Adrian zal net als vorig jaar zijn tijd 50/50 verdelen,” aldus Horner. “Nu het er naar uitziet dat de nieuwe regels redelijk vast liggen zal hij binnenkort naar 2017 beginnen kijken. Het is fantastisch dat hij deel uitmaakt van wat we doen en het is ook fantastisch dat ons technisch team zich steeds nadrukkelijker weet te bewijzen.”

Dat Newey nu al aan de wagen voor 2017 begint te werken lijkt misschien vroeg, maar in het verleden is reeds meermaals gebleken dat teams die bij ingrijpende reglementswijzigingen vroegtijdig aan hun ontwerp beginnen meestal een voordeel hebben. Probleem bij heel wat teams is echter dat je als renstal een goede balans moet zien te vinden tussen het huidige seizoen en het seizoen dat komt.

Eerder liet ook al Bob Bell, de technisch directeur van Renault, verstaan dat de teams beter al enkele maanden geleden met de ontwikkeling van hun wagens voor 2017 waren begonnen (Lees: “Ontwikkeling 2017-wagens moet al zes maanden geleden begonnen zijn”).
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print