Adrian Newey bevreesd voor Toro Rosso en McLaren

Adrian Newey vreest dat Red Bull komend seizoen heel wat concurrentie zal ondervinden van zusterteam Toro Rosso en McLaren.

Red Bull deed een heel jaar haar beklag over motorleverancier Renault. Het probeerde aan een andere motor te geraken, zette zelfs de samenwerking met Renault stop, maar uiteindelijk zal het in 2016 toch opnieuw met motoren van Renault rijden, al zullen dat officieel dan wel Tag Heuer-motoren zijn.

Adrian Newey vreest echter dat Toro Rosso en McLaren een stuk beter voor de dag zullen komen. Zusterteam Toro Rosso zal met de Ferrari-motor uit 2015 racen, terwijl McLaren op een grote update van de Honda-motor mag rekenen. Newey vreest nu dus al dat beide teams met hun krachtbron een voordeel op Red Bull zullen hebben.

“Toro Rosso, ons zusterteam zal door het gebruik van de 2015-motor van Ferrari, aanzienlijk voorsprong hebben op de Renault-motor van dit jaar,” zei Newey tegenover Motorsport. “Ik denk dat Honda, op basis van wat we gezien hebben, een serieuze stap vooruit zal zetten.”

“Hun interne verbrandingsmotor is meer dan behoorlijk. Het probleem dat ze hadden was dat ze de recoverycapaciteit voor de turbo en MGU-H veel te klein hadden gemaakt. Dat is echter een probleem dat tijdens de winter eenvoudig opgelost kan worden.”

Newey vreest dan ook dat het F1-seizoen 2016 opnieuw erg moeilijk zal worden voor Red Bull.

“Volgend jaar gaat zeer moeilijk worden voor ons. Ik denk dat er veel zal afhangen van wat er in 2017 gebeurt om daar verandering in te brengen,” besluit Newey.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022