Adrian Newey onthult een eigenschap die Max Verstappen deelt met F1-legendes

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull Chief Technical Officer Adrian Newey onthult een eigenschap van Max Verstappen die enkel voorbehouden is aan de “echte grote rijders”.

Max Verstappen domineerde in 2023 de Formule 1 op ongeziene wijze door maar liefst negentien van de tweeëntwintig races op zijn naam te schrijven. In de ranglijst van raceoverwinningen bezet de Nederlander nu al de derde plaats en het lijkt maar een kwestie van tijd te worden vooraleer hij Michael Schumacher en Lewis Hamilton zal inhalen.

Adrian Newey heeft in het verleden samengewerkt met rijders als Alain Prost en Mika Hakkinen en bij ‘Autosport’ laat hij optekenen dat Verstappen hetzelfde talent heeft om zijn tempo onder controle te houden.

“Ik denk dat Max, net als alle echt grote rijders, de indruk wekt dat hij de auto bijna vanuit zijn onderbewustzijn kan besturen,” aldus Newey. “En dan heeft hij tijd om alles te verwerken om te weten wat de auto gaat doen.”

“Dat betekent dat hij zijn rijstijl kan aanpassen aan de auto, hoe hij de set-up kan veranderen via de elektronische hulpmiddelen op het stuurwiel om hem te helpen bij wat hij probeert te bereiken op dat specifieke punt in de race en het bandenmanagement en wat dan ook. Eigenlijk om een race helemaal te kunnen lezen.”

“En ik denk dat dat iets is wat hij al had toen hij voor het eerst in de Formule 1 kwam, maar misschien heeft hij zich nu echt kunnen ontwikkelen tot een heel hoog niveau.”

“Dus dat vermogen om extreem snel te rijden en toch constant reserve te hebben, is iets wat Max heel duidelijk heeft en ik zou zeggen dat alle echte grootheden waar ik mee heb gewerkt dat ook hebben.”