Romain Grosjean heeft nog steeds pijn na horrorcrash: “Maar die test met een Mercedes F1-bolide komt er”

Nico Rosberg - YouTube
Nico Rosberg - YouTube

Tijdens de GP van Bahrein overleefde Romain Grosjean in 2020 een horrorcrash waarbij zijn Haas F1-bolide in een vuurbal veranderde en doorheen de vangrails in twee brak. Met Grosjean gaat het ondertussen veel beter, al ervaart hij bij momenten nog steeds pijn. Zijn door Toto Wolff beloofde test met een Mercedes F1-bolide, daarop is het ook nog wachten.

“Ja, absoluut,” antwoordt Grosjean tegenover ‘GP Racing’ wanneer hem wordt gevraagd of hij nog steeds met een Mercedes F1-bolide wil testen. “We hebben de tijd nog niet gevonden en ja, dat is mijn fout.”

“Het is echter niet eenvoudig. Ik ga tijdens dertig raceweekends aanwezig zijn in 2024. Jullie klagen over 24 raceweekends in de F1 maar ik heb er 18 in de IndyCar, 7 in de endurance en ik ga met Canal+ naar vijf raceweekends in de F1. Dus het is niet eenvoudig om een F1-test toe te voegen.”

Romain Grosjean geeft echter ook toe dat hij doelbewust de test wat heeft uitgesteld zodat hij met een recentere F1-bolide kan testen, namelijk een wagen uit 2022 van de nieuwe generatie. De F1-regels bepalen immers dat privétests enkel toegelaten zijn met wagens van minstens twee jaar oud.

“Ja, ik ben ook wat egoïstisch, ik probeer het wat uit te stellen tot een moment waarop ik effectief een wagen van de nieuwe generatie mag testen,” aldus Grosjean. “Maar ik wil het doen wanneer het mogelijk is en iedere keer wanneer ik Toto zie bevestigt hij mij dat het zal gebeuren. Het zou erg leuk zijn om opnieuw in een F1-bolide te zitten.”

Wat zijn horrorcrash in Bahrein betreft, de littekens daarvan zijn nog steeds zichtbaar, maar Grosjean geeft ook toe dat hij nog steeds pijn heeft aan zijn hand die brandwonden opliep.”

“Op sommige dagen is het nog steeds pijnlijk aan mijn hand. Maar ik zou zeggen dat ik 95 procent van de tijd er niet aan denk.”