“Het is geen toeval dat we aan het einde van het seizoen meer fouten tijdens de pitstops zagen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur is de F1-kalender zo lang aan het worden dat de medewerkers van de F1-teams uitgeput geraken. Daardoor worden er meer fouten gemaakt en kan dat ook tot een veiligheidsprobleem leiden.

Dit jaar hebben een F1-kalender met een recordaantal van 24 races. Vorig seizoen zagen we al dat veel F1-piloten maar vooral ook medewerkers van de teams aan het einde van het seizoen uitgeput waren. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur denkt dat de F1-teams dit jaar gaan moeten ‘schuiven’ met personeel om het F1-seizoen op een kwalitatieve manier te kunnen afwerken.

“We hebben de best mogelijke benadering nodig voor de mecaniciens want het draait rond performance, het maakt deel uit van de betrouwbaarheid,” aldus Vasseur. “Het was geen verrassing dat er tijdens de pitstops in Abu Dhabi meer fouten werden gemaakt dan tijdens andere races. Ik denk dat iedereen uitgeput was.”

“We moeten misschien nadenken over een rotatiesysteem voor de mecaniciens of dat we een deel mecaniciens laten deelnemen aan de races terwijl andere mecaniciens thuis zijn en zorg dragen voor de wagens wanneer ze terug in de fabriek zijn. We gaan wat moeten schuiven met het personeel.”