Adrian Newey: “Ontwikkeling F1-bolides 2021 en 2022 combineren is een enorme uitdaging”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Red Bull focussen zich volop op de titelstrijd dit seizoen terwijl er volgend jaar een compleet nieuwe F1-bolide aan de hand van ingrijpende reglementswijzigingen klaar moet zijn. Geen eenvoudige opdracht om de ontwikkeling van beide wagens te combineren, zo laat ontwerper Adrian Newey weten.

Verschillende teams zijn ofwel volledig gestopt met de ontwikkeling van hun wagen dit seizoen, of focussen zich grotendeels op de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen. Bij Red Bull verloopt die keuze wat ontwikkelingen betreft iets moeilijker omdat Max Verstappen dit seizoen voor de titel strijd.

Bij Red Bull proberen ze volop de RB16B verder te ontwikkelen zonder de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar al te veel te compromitteren.

“Het is om eerlijk te zijn een erg moeilijke opdracht,” vertelde Adrian Newey tegenover ‘Sky Sports F1’. “De reglementswijzigingen voor volgend jaar zijn volgens mij de grootste sinds de venturi-wagens eind 1982 verbannen werden. Het biedt een enorme kans dus daar steken we erg veel energie in.”

“Maar we maken duidelijk ook kans op de titel dit jaar dus we blijven pushen, alles draait rond het vinden van een goede balans tussen beide.”

“De anderen pushen enorm hard, wij pushen ook, het seizoen is nog maar een derde ver dus er is nog een lange weg af te leggen.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print