George Russell: “Naast Mercedes heb ik nog andere contacten”

Williams Racing
Williams Racing

Als Williams-rijders wordt George Russell geruggesteund door Mercedes. Het is dan ook geen verrassing dat de jonge Brit steeds nadrukkelijker wordt gelinkt aan een mogelijke overstap naar Mercedes, al houdt Russell er naar eigen zeggen ook zelf andere contacten op na.

Nooit je eieren in één mand leggen, het is dat je ook als F1-piloot moet doen. George Russell beseft dat hij enorm veel te danken heeft aan de steun van Mercedes die hij geniet maar hij beseft ook dat er naast Mercedes ook mogelijkheden kunnen zijn, zeker indien Mercedes hem plots niet meer zou steunen.

“Ik ben een Mercedes-rijder en ik ben momenteel trouw aan Mercedes,” vertelde Russell tijdens de laatste aflevering van de ‘F1 Nation podcast’.

“Ze hebben me sinds dag 1 gesteund en hebben me enorm veel kansen gegeven. Ik vertrouw er dan ook op dat ze het beste met me voor hebben.”

“Maar zoals altijd proberen ik met iedereen een ‘open’ relatie te hanteren. Ik hou niet echt van het sluiten van deuren en wanneer iemand een gesprek met mij vraagt zal ik nooit ‘nee’ zeggen.”

“Je weet immers nooit wat de toekomst brengt, de dingen kunnen zeer snel veranderen.”

“Kijk bijvoorbeeld naar Stefano Domenicali. Hij was de teambaas van Ferrari en is nu de CEO van de Formule 1. Ik denk dat je dat tien jaar geleden niet zou voorspeld hebben,” besluit Russell.