“Adrian Newey verlengt contract bij Red Bull F1 team”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens ‘Autosport’ heeft Red Bull Racing haar overeenkomst met Adrian Newey verlengd. De voorbije maanden waren er speculaties ontstaan of Newey al dan niet zijn contract met Red Bull zou verlengen.

Adrian Newey zal dus langer de rol van ‘chief technical officer’ op zich nemen. In die functie overziet hij de vooruitgang bij het Red Bull F1 team, de Advanced Technology-afdeling en de nieuwe motorafdeling. Een officiële mededeling van de contractverlenging is er tot dusver niet gekomen maar Red Bull-teambaas Christian Horner zei dat Newey een belangrijke steunpilaar is in de organisatie van Red Bull.

“Adrian heeft sinds het begin zo’n fundamentele rol gespeeld,” aldus Horner tegenover ‘Autosport’ over de topontwerper die in 2006 het team vervoegde. “Hij is betrokken bij heel wat aspecten, hij heeft een ongelooflijke ervaring en kennis en hij werkt op een geweldige manier samen met de jongere medewerkers.”

“Hij is enorm gemotiveerd, net zoals hij dat altijd is geweest. Uiteraard heeft hij een enorme interesse in wat er zich afspeelt in onze motorafdeling en ook in de Red Bull Advanced Technology-afdeling. Hij maakt deel uit van de drie onderdelen van onze fabriek in Milton Keynes.”