Lewis Hamilton: “We hebben er het beste van gemaakt, we wachten op de upgrades”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Met een zesde plaats tijdens de GP van Azerbeidzjan zou je verwachten dat Lewis Hamilton niet echt tevreden zou zijn maar het tegenovergestelde was waar. Hamilton was best tevreden en kijkt uit naar de upgrades die Mercedes gepland heeft voor de komende races.

“Ik denk dat we er het beste van gemaakt hebben,” vertelde Hamilton na afloop tegenover ‘Sky F1’. “Ik denk dat er voorafgaand aan het naar hier komen een erg goede voorbereiding is gebeurd, enkele dagen in de fabriek, heel wat simulatorwerk, ik ben erg trots op het team. Ik wil iedereen in de fabriek enorm hard bedanken.”

“De mentaliteit in het team is geweldig. Er heerst een winnaarsmentaliteit, iedereen is zo enorm gefocust op het boeken van vooruitgang en het te weten komen waar we kunnen geraken, het vergt nog enkele stappen.”

“Ik denk niet dat er fouten zijn, dat er lessen zijn, ik denk niet dat er een fout was. Ik denk dat dit gewoon het opbouwen is naar waar we moeten geraken.”

“Iedereen in de garage blijft positief, iedereen doet zijn uiterste best en dat is het enige dat we momenteel kunnen vragen tot we onze upgrades krijgen, wat ons hopelijk in een betere positie zal brengen om de strijd aan te gaan.

Die eerste belangrijke updates zitten er tegen de GP van Emilia-Romagna aan te komen die binnen drie weken plaatsvindt. Tegelijkertijd verwacht Hamilton echter dat Mercedes ook in Miami een stuk beter zal presteren.

“We weten al enige tijd dat het nog enkele races ging duren tot de grote upgrades kwamen,” aldus Hamilton. “Het is de dagen of de weken aftellen tot het zover is.”

“We weten momenteel nog niet exact hoe goed die upgrade zal zijn, we weten wel dat het voor ons een nieuw begin zal zijn.”

“Maar in Miami zullen we waarschijnlijk een betere snelheid hebben. Vorig jaar stuiterden we er enorm. We bevinden ons met de wagen nu in een veel betere positie dus hopelijk zullen we er dichter bij zitten.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print