Max Verstappen verschalkt door safety car en Sergio Perez: “Het kan niet altijd perfect gaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een goede start van de race zag het er naar uit dat Verstappen zou kunnen zegevieren maar plots werd Verstappen na zijn eerste pitstop verschalkt door zowel de safety car als teamgenoot Sergio Perez. Verstappen moest vervolgens genoegen nemen met de tweede plaats en hij ziet zo Perez naderen in de wk-tussenstand.

“De safety car kwam op een ongelukkig moment,” vertelde Verstappen volgens zijn officiële website. “Daarna moest ik weer pushen om achter Sergio te blijven en weer in de DRS te komen. De banden werden iets te heet omdat ik probeerde te volgen.”

“Maar ik worstelde ook met de balans om een beetje consistent te blijven. Ik probeerde wat wijzigingen aan de afstelling en in de laatste tien ronden had ik het weer goed voor elkaar. Dat was echter te laat. We hebben weer veel geleerd gedurende de race en een goed resultaat gescoord.”

Binnen een week is er al de volgende race in Miami dus de focus verschuift al erg snel naar die race.

“We weten dat het een lang seizoen is. Bakoe verschilt heel erg met Miami, en Miami is weer heel anders dan de andere circuits waar we heen gaan. We blijven leren. Het kan niet altijd perfect gaan,” besluit Verstappen.