Chares Leclerc berust in derde plaats: “Red Bull blijft superieur”

Ferrari
Ferrari

Van op de polepositie kon Charles Leclerc tijdens de GP van Azerbeidzjan nooit echt weerwerk bieden tegen beide Red Bulls. Leclerc is echter blij met de stap vooruit die Ferrari de voorbije weken gezet heeft en de eerste podiumplaats dit seizoen die hij behaalde.

“Door het erg goed kwalificatierondje slaagden we erin om de pole te veroveren maar over 51 ronden was het niet mogelijk om voorop te blijven,” gaf Leclerc na afloop toe dat Ferrari ondanks de vooruitgang die het boekte tijdens de races nog steeds haar meerdere moet erkenen in Red Bull. “Ze hebben zoveel meer snelheid tijdens de races dan ons.”

“Op dat vlak moeten we de grootste stap vooruit zetten. Tijdens kwalificatie kunnen we over één rondje meer uit de banden halen, we slagen erin om dan wat meer risico te nemen en veroverden twee poleposities.”

“Ik denk dat ze tijdens de winter iets gevonden hebben dat wij nog niet gevonden hebben, dat is waar onze focus momenteel ligt. Iedereen werk voluit om te proberen begrijpen wat we tijdens de races kunnen doen en zodat we meer performance kunnen halen.”

Leclerc berustte dan ook in de derde plaats, zijn eerste podium dit seizoen.

“Ik ben hier om te winnen en uiteraard is dan de derde plaats niet wat ik wil,” aldus Leclerc. “Maar gezien de eerste drie races die ik heb gekend, waarin ik zes punten behaalde, is dit weekend duidelijk beter.”

“We kenden geen problemen, het was echt een weekend zonder problemen. Ik denk dat wanneer ik terugkijk op dit weekend en iedere sessie, dat we alles gemaximaliseerd hebben.”

“Op dat vlak ben ik dan ook tevreden maar langs de andere kant hebben we nog werk te doen.